HDP’den ‘Kürt ulusal birliği’ için kritik temaslar

HÜSEYİN ŞİMŞEK

HDP, Afrin operasyonunun ardından yaptığı Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Kürt ulusal birliğini sağlama yönünde harekete geçme kararı aldı.

Edinilen bilgiye göre, Eş Genel Başkan Pervin Buldan, milletvekilleri Feleknas Uca, Osman Baydemir, İmam Taşçıer, Berdan Öztürk ve MYK üyesi Zeynep Boğa’dan oluşacak bir heyet, cuma günü temaslarda bulunmak için Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne gidiyor.

Heyet, burada siyasi partiler ve kitle örgütleriyle bir dizi temaslarda bulunacak. Görüşülecek isimler arasında KDP Genel Başkanı Mesud Barzani ve Neçirvan Barzani gibi isimlerin yanı sıra Kürdistan Bölgesel Yönetimi hükümet yetkilileri de yer alıyor.

Temsilcilik de görüşülecek
HDP heyetinin görüşmeleri yalnızca Barzani ve Hükümet temsilcileri ile de sınırlı kalmayacak, Irak’ın Süleymaniye kentini de kapsayacak. YNK ve Goran hareketi temsilcileri başta olmak üzere tüm siyasi partileri kapsayacak bir ziyaret programının hazırlandığı öğrenildi. HDP ayrıca bölgede temsilcilik açılması için de temaslarda bulunacak. Son siyasal gelişmelerin ve Suriye’deki Kürt nüfusun durumunun da ele alınacağı görüşmelerin ana temasının ise ‘Kürt ulusal birliğinin sağlanması’ olduğu belirtiliyor. Heyet temaslarını 8 Nisan Pazar günü tamamlayarak Türkiye’ye dönecek.
Bölgeye son olarak HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki milletvekili heyeti Eylül 2016’da üç günlük bir ziyaret gerçekleştirmişti.