Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, bazı ailelerin önünde oturma eylemine devam ettiği HDP il binasında polislerce arama yapıldı. İl ve ilçe eşbaşkanları gözaltına alındı.

HDP Diyarbakır İl Binası'na polis baskını: İl ve ilçe eşbaşkanları gözaltına alındı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü ve Yenişehir İlçe Örgütü binalarına polislerce baskın düzenlendi.

AA'da yer alan habere göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinden alınan arama ve el koyma kararına istinaden, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve Çevik Kuvvet ekiplerince HDP il ve ilçe binasında arama yapılmaya başlandı.

hdp-diyarbakir-il-binasi-na-polis-baskini-il-ve-ilce-esbaskanlari-hakkinda-gozalti-karari-795974-1.

Soruşturma kapsamında HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanları Hülya Alökmen Uyanık ve Zeyat Ceylan ile HDP Yenişehir İlçe Eşbaşkanları Kasım Kaya ve Remziye Sızıcı hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi. Parti binalarında süren aramanın tamamlamasının ardından eşbaşkanları gözaltına alındı.

Gözaltına alınan eşbaşkanlar ifadeleri alınmak üzere emniyette götürüldü.

hdp-diyarbakir-il-binasi-na-polis-baskini-arama-yapiliyor-795832-1.

hdp-diyarbakir-il-binasi-na-polis-baskini-il-ve-ilce-esbaskanlari-gozaltina-alindi-795982-1.

EŞBAŞKANLARDAN AÇIKLAMA: NE YAPARLARSA YAPSINLAR BAŞARAMAYACAKLAR

Halklarında gözaltı kararı bulunan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanları, AKP-MHP hukukunun devreye konulduğuna dikkat çekerek, “Ne yaparlarsa yapsınlar başaramayacaklar” dedi.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla “yasadışı doküman” bulundurulduğu gerekçesiyle haklarında gözaltı kararları bulunan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanları Hülya Alökmen Uyanık ve Zeyat Ceylan konuştu.

Eşbaşkan Zeyyat Ceylan il binasına yapılan baskının ne ilk ne de son olduğunu belirterek partilerinin kreminize edilmeye çalıştığını söyledi. Saldırıların HDP’nin siyaset alanından uzaklaştırılma amacı taşıdığını kaydeden Ceylan, “AKP-MHP hukuku var ortada. Bir hukuktan bahsetmek mümkün değil. Siyasi bir karar alınarak HDP’ye saldırı gerçekleştiriyor. Bunun için kendilerine göre bir senaryo çizmişler ve bu senaryonun araçlarını yaratmaya çalışıyorlar. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar bir şey çıkaramazlar. Ne yaparlarsa yapsınlar başaramayacaklar. Bir arkadaşımız gelir 10 arkadaşımız gelir. Ne yaparlarsa yapsınlar partimizin çizgisi kazanacak” dedi.

Eşbaşkan Hülya Alökmen Uyanık ise, “HDP fikriyatını oluşturan, halkların kardeşliğine olan inanç, demokratik mücadeleye olan inanç uzun bir süredir siyaseti belirlerken baskı altında. Bu günkü baskı da bundan bağımsız değil. Bu tür baskılara karşı yabancı değiliz. Bu zorbalığı uzun yıllardır yaşıyoruz. Buna karşın ne yapmamız gerektiğini iyi biliyoruz. Binanın altını üstüne getirseler, kadın özgürlüğü ve halkların kardeşliğine olan inanç dışında bir şey bulamayacaklar. Mücadelemiz yarınlara taşınacak” diye konuştu.

REMZİYE TOSUN HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Son olarak, bir süredir HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde çocuklarının PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla oturma eylemi yapan aileller ve HDP'li milletvekili Remziye Tosun arasında tartışma çıkmıştı.

Oturma eylemi yapan ailelere tepki gösteren HDP'li milletvekili Remziye Tosun’un açıklamaları sonrası inceleme başlatılmış, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılmasına karar verilmişti.