HDP İzmir İl Örgütü’nün düzenlediği ‘Demokrasi Buluşması’nda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “İzmir’de buluşmanın ilk çağrıştırdığı şey Cumhuriyet’i korumak olur. Cumhuriyeti tek başına korumak yetmez, Cumhuriyet ancak demokrasi ile korunabilir. Demokrasi için mücadele etmiyorsanız, Cumhuriyeti koruyamazsınız” dedi

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: Cumhuriyet ancak demokrasi ile korunabilir

AYCAN KARADAĞ

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) İzmir il örgütünün bugün Gündoğdu Meydanı’nda düzenlediği ‘Demokrasi Buluşması’na bir araya geldi. Buluşmada serbest kürsü kurularak vatandaşlar konuşmalarını gerçekleştirdi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın da katıldığı etkinliğe; kentteki siyasi partiler, emek ve demokrasi güçleri, kadın örgütleri, Alevi dernekleri, Barış Anneleri ve çevre örgütlerinin de olduğu 22 kurum katıldı.

Etkinlikte konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, siyasal demokratik yönetimi kurmak için buluştuklarını ifade ederek, “Hepimizin katıldığı bir yönetim ancak demokratik bir yönetim olabilir. Bunu sağlamak için Kürt sorunun demokratik çözümünden geçer. Toplumsa barışın yolu halkların eşitliğinin sağlandığı bir barıştan geçer. Kürt sorununda demokratik çözümü birlikte sağlayabiliriz. Halklara baskıyı, emekçilere yoksuzluğu, gençlere geleceksizliği, kadınlara şiddeti dayatıyorlar. Bu buluşmalar buna karşı mücadele umudumuzu da arttırıyor. Geleceğe bakarak, umudu ve cesareti büyütebiliriz. Geride bıraktığımız yılların tecrübesi bize bunları söylüyor. Bu ülkeye demokrasiyi, barışı, eşitliği, çoğulcu ve ekolojik bir toplumsal düzeni getireceğiz” diye konuştu.

HDP’SİZ OLMAZ AMA SADECE HDP İLE DE OLMAZ

İzmir’de buluşmanın ilk çağrıştırdığı şeyin Cumhuriyet’i korumak olduğunu dile getiren Sancar, "Cumhuriyeti tek başına korumak yetmez, Cumhuriyet ancak demokrasi ile korunabilir. Demokrasi için mücadele etmiyorsanız, cumhuriyeti koruyamazsınız. Cumhuriyeti te başına savunmak yetmez, demokrasi için mücadele etmeliyiz. İzmir’de farklı kültürlerin bir arada yaşadığı bir kent. Demokrasiyi inşa ederken, geçmişten gelen yaralarımızı saracağız. Bu etkinliği HDP düzenledi doğrudur ama HDP’yi hiçbir zaman tek güç olarak görmedik. Geleneğimizi herkes biliyor. Onurlu bir mücadele sürdürme gücümüzü biliyorsunuz. HDP’siz olmaz, ama sadece HDP ile de olmaz. Bu ülkede demokrasi ve barış isteyen herkesin etkinliğidir” şeklinde konuştu.