8 Kasım’da gözaltına alınan HDP Gençlik Meclisleri üyelerinden 10’u tutuklanırken, 26 kişi serbest bırakıldı.

HDP Gençlik Meclisleri üyesi 10 kişi tutuklandı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisleri üyelerine dönük 8 Kasım’da İstanbul merkezli başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 36 gençten 21’i tutuklanma, 14’ü ise adli kontrol tedbiri talebiyle mahkemeye sevk edildi.

“Örgüt üyeliği” suçlamasıyla İstanbul 1. ve 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen 36 kişiden 10’u tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bir kişi savcılık tarafından serbest bırakılırken, 25 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

HDP Gençlik Meclisleri üyelerine dönük İstanbul merkezli başlatılan soruşturma kapsamında 8 Kasım'da 36 kişi gözaltına alınmıştı. 36 kişinin gözaltı süreleri 4+4 gün uzatılmış ve çarşamba ile perşembe günü Emniyet ifadeleri alınmıştı. Gözaltında bulunan gençlerden Metin Yılmaz’ın, adliyeye götürüldükten sonra getirildiği emniyette çıplak arama uygulamasını reddettiği için kamerasız bir odada vücudunda iz kalmayacak şekilde işkenceye maruz bırakıldığı belirtilmişti. Avukatlar, sağlık raporu için hastaneye götürülen gençlerin sevk sırasında kelepçelerinin aşırı sıkılmasından dolayı bileklerinde morluklar oluştuğunu aktarmıştı. Bunun üzerine rapor almak isteyen gençlerin doktor tarafından odadan çıkarıldığı belirtilmişti. Avukatlar, kelepçe nedeniyle oluşan izlerin raporlanmadığını ve muayeneye edilmeden hastaneden çıkarıldıklarını belirtmiş ve yaptıkları bütün uyarılara rağmen müvekkillerinin ters kelepçeyle adliyeden çıkarıldıklarını söylemişti.