HDP MYK, Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in yaşamını yitirmesine ilişkin, “3 insanımızı kaybetmiş olmamızın tek sorumlusu ülkeyi 'konser verilemez, sanat yapılamaz' hale getiren, ardından bu talepleri görmezden gelen AKP-MHP iktidarıdır” açıklamasını yaptı

HDP: Gökçek’in ölümünün sorumlusu AKP ve MHP’dir

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, Grup Yorum Üyesi İbrahim Gökçek'in, girdiği ölüm orucuna taleplerinin karşılanacağı yönünde verilen sözler üzerine 5 Mayıs’ta ara vermesinin ardından, bugün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

‘SORUMLUSU AKP-MHP İKTİDARI’

Konser vermek, özgürce sanat yapmak ve adil yargılanmak amacıyla verilen mücadelede bir canın daha yitirildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Birkaç gün önce kamuoyunun yoğun çabası sonucu sesinin duyulduğunu belirterek, ölüm orucuna son verdiğini açıklayan İbrahim Gökçek’i de maalesef kaybettik. Acımız çok büyük. Partimiz dahil olmak üzere kamuoyu İbrahim’i yaşatmak için seferber oldu. Vicdan sahibi herkes harekete geçti. İbrahim ve arkadaşlarının dile getirdiği taleplerin hiçbiri karşılanmayacak talepler değildi. Demokrasinin kırıntısı olan ülkelerde bile bu taleplerin hiçbiri tartışma konusu yapılmadan karşılanması gereken taleplerdir.

Oysa AKP iktidarı, Helin Bölek ve Mustafa Koçak bu uğurda hayatını kaybetmesine rağmen bu taleplere kulak tıkadı, görmezden geldi. Hatta katı bir inat ve yasakçı anlayışla can kayıplarına neden oldu. 3 insanımızı kaybetmiş olmamızın tek sorumlusu ülkeyi 'konser verilemez, sanat yapılamaz' hale getiren, ardından bu talepleri görmezden gelen AKP-MHP iktidarıdır.”

VİCDANSIZLIĞI KIRAMADIK

Helin, Mustafa ve İbrahim’i yaşatamadık, onları ölüme gönderen vicdansızlığı kıramadık, ama verdikleri bedelin hepimize yüklediği büyük bir sorumluluk bulunmaktadır. Sanatın, konserin, türkünün, düşüncenin, örgütlenmenin özgürleştiği bir ülke yaratmak vicdan sahibi olan herkesin sorumluluğudur. Biz de 3 insanımızın anısını böyle anlamlandırıyor ve bunun mücadelesini yükselteceğimizi belirtiyoruz.”

MA