HDP, Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekilliklerinin düşürülmesi kararının iptali için Anayasa Mahkemesi’ne bugün başvurduklarını açıkladı

HDP, Güven ve Farisoğulları için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu

Partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuşan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekilliklerinin düşürülmesi kararının iptali ve milletvekilliği sıfatının iadesi talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne bugün başvuru yaptıklarını söyledi. Oluç, vekilliklerin düşürülmesi kararının Anayasa’ya ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykırı olduğunu belirtti.

Türkiye'de iki anayasanın bulunduğunu söyleyen Oluç, bunlardan birinin mevcut anayasa, diğerinin ise "Saray’ın paralel anayasası" dedi.

‘DEĞİŞEN VALİLER İÇİNDE 3 KAYYUM VAR’

Yeni valiler kararnamesiyle 41 ilin valisinin değiştirildiğini hatırlatan Oluç, şu ifadeleri kullandı: “Değiştirilen valiler arasında üç kayyum da var. Diyarbakır, Mardin ve Siirt valileri de var. Biz bunların yaptığı her türlü usulsüzlüğü, yolsuzluğu defalarca Genel Kurul’da gündeme getirdik. Sayıştay raporlarına yansıdı. Sanmasınlar ki yaptıkları yanlarına kâr kalacak.”