HDP İzmir İl Örgütü, 3'üncü olağan kongresinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Başlatılacak yeni barış sürecinde AKP olamaz. Yeni süreç Türkiye halkları ile gerçekleşecektir” dedi

HDP İzmir 3’üncü kongresi yapıldı

AYCAN KARADAĞ-ARDA ÖZARDA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü 3’üncü Olağan Kongresi Tepekule Kongre Merkezi'nde yapıldı. Kongreye HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP İzmir Milletvekilleri Murat Çepni ve Serpil Kemalbay ile partinin il ve ilçe yöneticileri, delegeler, üyeler, siyasi parti ve kurum temsilcileri katıldı.

Açılışın konuşmasını yapan HDP İl Eş Başkanı Besriye Tekgür, kadınların mücadele olmasını vurgulayarak, “Halkların karşılaştığı şiddet ortamında demokratikleşme alanın oluşması için tüm muhalefet alanlarının toplumsal hayata katılması gerekiyor. Kadınlar olarak erkek egemen anlayışı yıkmamız gerekiyor. Yaşam hakkımıza yapılan saldırılar için sokaklara çıktık çıkmaya da devam edeceğiz. Kadın katliamları yaşanırken iktidar sessiz kalmaya gerekli önlemleri almamaya devam ediyor. Eş başkanlık mor çizgimizdir. Kadınlar kazanımlarından vazgeçmeyecek” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE HDP YOK SAYILARAK SİYASET YAPILAMAZ

HDP İl Eş Başkanı Kadir Baydur ise, “Başta siyasi tutsaklar olmak üzere barış annelerimize selam yolluyorum. Bütün baskılara rağmen HDP dimdik ayakta ve asla diz çökmeyecek. İktidar bloğunun ülkeyi yaşanmaz hale getirmeye çalıştığı bir dönem yaşıyor ve iktidarın temel hedefi ezilenlerin sesi HDP oldu. Binlerce gözaltı ve tutuklama ile karşılaşmıştır. Türkiye’de HDP yok sayılarak siyaset yapılamaz. HDP olarak demokrasi ittifakını güçlendirmek ülkenin ve orta doğunun kaderini belirlemede üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız” şeklinde konuştu.

HDP İzmir Milletvekilli Murat Çepni de, “Herkesi tüm devrimci duygularımla selamlıyorum. HDP’nin gücü nereden geliyor sorusuna en büyük cevap bu salondur. HDP özgürlükçü diz çökmeyen bir gelenektir. Faşizmi yeneceğiz ve özgür yaşamı kuracağız” dedi.

TÜM ÇİÇEKLERİ KOPARABİLİRSİNİZ AMA BAHARIN GELİŞİNİ ENGELLEYEMEZSİNİZ

hdp-izmir-3-uncu-kongresi-yapildi-668222-1.HDP İzmir Milletvekilli Serpil Kemalbay ise şunları ifade etti: “Güçlüyüz dirençliyiz karalıyız tek adam rejimini birlikte yeneceğiz. Sizlere layık olmaya uğraşıyoruz sizlerle omuz omuza mücadele ettiğimiz için gurur duyuyoruz. İşçilerin emeklerini aldığı herkesin eşit olduğu kadınların çocukların yaşayabildiği bir halklar bahçesi kurmak istiyoruz. Unutmayın ki bu bahçe mücadelemiz sayesinde elbet kurulacak. Zindandaki yoldaşlarımıza selam olsun onlar içeride biz dışarıda mücadelemize devam edeceğiz. İzmir’de tutuklanan gazeteciler Ruken Demir ve Melike Aydın bizim yanımızda olmalıydılar. AKP-MHP faşizmi bizleri zindanlara atarak kurtulamayacak. Tüm çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelişini engelleyemezsiniz.”

TÜM HALK KÜRTLERİN YANINDA

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, aynı kararlılık ve umutla yollarına devam ettiklerini ifade ederek, “Yeni seçilecek arkadaşlar bu zorlu süreçte üstlenecekleri görevi başarıyla yerine getirecektir. Bugün bu salonu büyük iştahla doldurdunuz. Bu mücadele zorlu bir mücadele olsa bile bu kararlılık bu iştah hiçbir güce baskıya yenilmez. Bunu bir kez daha gösterdiniz. Annelerimizin yüzündeki acı bizim tarihsel gerçekliğimizdir. Bu günlere kolay gelmedik. Kürt halkının özgürlük mücadelesini bitirtmek isteyenler bilsinler ki Kürtler yalnız değildir. Tüm halk Kürtlerin yanında. Bu yüzden diyoruz ki hiçbir zorbalık bizi vazgeçiremez. Bazen öldük bazen tutuklandık bazen köylerimiz yakıldı bazen çocuklarımız vuruldu ama hiçbir zaman özgürlük mücadelemizden taviz vermedik” diye vurguladı.

AKP HÜKÜMETİNİN BU ÜLKEYE YAŞATTIKLARINI HEPİMİZ BİLİYORUZ

Kimseye diz çökmediklerini söyleyen Buldan, “Biat etmedik, bundan sonrada kimseye biat etmeyeceğiz. Birlikte bu mücadeleye gönül verdiğimiz arkadaşlarımız fiziksel olarak aramızda olmasalar da onların yüreklerinin bizimle çarptığını biliyoruz. İşte o yüzden selam olsun Selahattin Demirtaşlara Figen Yüksedağlara ve nicelerine. Bu salonda şuan acı yaşamış annelerimiz var. Dün Roboski katliamının 8. yılıydı. 34 insanımızın bu ülkenin savaş uçakları bu ülkenin vur emri ile öldüğü 8 yılı geride bıraktık. Hala sorumluların korunduğu bu davanın kaybolmaya yüz tuttuğu bir döneme girdik. Roboski bu ülkenin kanayan yarasıdır. Bu suçu işleyenler yerine yakınlarını kaybedenler yargılandı. İşte bu ülke bu kadar hukuksuz ve adaletsiz. Bunlara karşı durabilmek için omuz omuza durmamız gerekir.2019 yılını geride bırakıyoruz. Arkamızda ne kadar yorgun bir ülke olduğu gerçeğini görüyoruz. AKP hükümetinin bu ülkeye yaşattıklarını hepimiz biliyoruz.18 yıldır ülkenin siyaseten hükmetmiş ve bu güçle kendini koruyan bir gerçeklik ile karşı karşıyayız. Her türlü umudu ve olanakları yağmalayan bir zihniyetle savaşıyoruz. Hiçbir projesinde halkın kesesine yardımı olmayan bir gerçeklik var. Halktan aldılar kamudan çaldılar kendi keselerine koydular. Ne Allahtan korkuyorlar ne kuldan utanıyorlar. Önümüze koyulan ilk sandıkta onları bu ülkeden defetmenin zamanı geldi. Tüm hukuk ve insani değerleri yok ettiler” diye konuştu.

SEÇİM YOLU İLE OLMAYANI ZORBALIKLA ALMAYA ÇALIŞIYORLAR

Buldan sözlerine şöyle devam etti:

“İnsanların demokrasiden barıştan adaletten hukuktan eseri kalmamış bir ülke bıraktılar. Ülke baskı ve zulüm ülkesi oldu. Siyasi alanda da en çok bize saldırdılar. Ve hala da yapmaya devam ediyorlar. Biz olduğumuz sürece onlara kirli illerinde rahat yok geçit yok. AKP çok iyi biliyor; HDP adaletin halkın sesidir. HDP, Türkiye’de siyasetin yüz akıdır. Bizim ne geçmişimizde ne bugünümüz de hesap veremeyeceğimiz tek kirli işimiz yoktur. HDP olduğu sürece bu ülkede cesaret vardır umut vardır kadın çocuk ve gençlerin yarınları vardır halkın zafere inancı vardır. Tek dertleri bu inancı yok etmek. İşte bunun için bize kayyumlarla zindanlarla sürgünlerle saldırıyorlar ama partimizi zapt edemiyorlar. Onlar seçim yolu ile olmayanı zorbalıkla almaya çalışıyorlar. Her gün bir iklimiz ya da ilçemizde siyasi operasyon yapılıyor. Yönetimlerimizde gözaltına alınmayan yan da tutuklanmayan arkadaşımız kalmadı. Şehirlerimizi sandıkla alamadılar zorbalıkla almaya çalışıyorlar. Ama şunu bilsinler bugün ya da yarın halkımızın önüne ne zaman sandık koyulursa halkımız o kayyumlara cevap verecek. Bu uygulama bir utanç vesikasıdır.”

URLA’YA YAPILAN KAYYUMU DEMOKRATİK AÇIDAN KABUL ETMİYORUZ

Buldan son olarak şunları ifade etti:

“AKP iktidarının HDP’li yönetimlere kayyum ataması kara bir lekedir.Bir bölgede başlatılan tehdit ülkenin tamamına tehdittir.Gördük ki birkaç gün önce Urla’ya da kayyum atandı.Demokratik kriterler açısından bunu kabul etmediğimizi herkes bilsin.Bu yüzden kurtuluş hep birlikte olmaktadır.Ya hep birlikte kazanacağız ya da hep birlikte kaybedeceğiz.Bugün ülkede kadınlara muhaliflere Kürtlere karşı bir düşmanlık var.Kürtlere seçseniz de size yönettirmeyeceğiz mantığı var.Bunun içinde Afrin ve Rojovaya saldırı var Kürt halkı nerede olursa olsun statüsü olmasın diye AKP elinden geleni yapıyor.Kürtler yıllardır söz sahibi olabilmek için büyük mücadeleler veriyor.Gittiniz Afrin’i çetelere bıraktınız ama utanmadınız şimdi aynı şeyi Rojova’da gerçekleştiriyorsunuz.Kürtler size en iyi cevabı sandıkta verecek.Başlatılacak yeni barış sürecinde AKP olamaz.Yeni süreç Türkiye halkları ile gerçekleşecektir.”