HDP İzmir İl Binası'na silahlı bir kişi tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda, Deniz Poyraz isimli parti çalışanı öldürüldü. Valilik, gözaltına alınan saldırganın 'eski bir sağlık çalışanı olduğunu' ve 'olayın tüm yönleriyle araştırıldığını' açıkladı. HDP, "Bugün İzmir'de Deniz Poyraz yoldaşımız İzmir İl Binamızı 24 saat gözetleyen polislerin gözetimde katledildi" dedi. Saldırganın adının Onur Gencer olduğu öğrenildi. Gencer'in 'intikam' mesajları verdiği sosyal medya hesabında Suriye'de bulunduğu ve poligonda atış talimi yaptığı anlara ilişkin fotoğraflar yer alıyor.

HDP İzmir il binasına silahlı saldırı: Deniz Poyraz katledildi

İzmir Konak'taki HDP il binasına girerek camları kıran ve bir görevliyi öldüren silahlı kişi Onur Gencer gözaltına alındı. İçeri giren 25-30 yaşlarındaki saldırganın üç el ateş açtığı ve camları kırdığı, binayı yakmaya çalıştığı öğrenildi.

Olayda saldırgan gözaltına alınırken, parti binasında görevli olan Deniz Poyraz isimli kadın çalışanın öldürüldüğü belirtildi. Parti yetkilileri bir parti görevlisinin saldırgan tarafından rehin alındığını açıklamıştı.

HDP, saldırıda katledilen Deniz Poyraz'ın fotoğrafını paylaştı.

hdp-izmir-il-binasina-saldiri-duzenlendi-bir-kisi-olduruldu-888759-1.

Deniz Poyraz

HDP MYK üyesi Mahfuz Güleryüz saldırıya ilişkin şunları söyledi: "Sabah saat 10.30 civarında il binamızı bir şahıs basıyor. İçeride çalışan bir kadın arkadaşımız var. Silahla camı çerçeveyi indiriyor. Sonra binamızı yakıyor. Kadın arkadaşımızın ölmüş olma ihtimalinden korkuyoruz. Polis çok ayrıntılı bir şey söylemiyor. Aylardır binamız hedef gösteriliyordu. Emniyetle görüştük valilikle görüştük. Bunun bu tarz bir sonuca mahal vereceğini ifade ettik. Önlem alınmadı. Maalesef öngörülerimiz ortaya çıktı."

hdp-izmir-il-binasina-saldiri-duzenlendi-bir-kisi-olduruldu-888727-1.

GÜLERYÜZ: GÖZ GÖRE GÖRE OLDU

Saldırı ardından konuşan HDP MYK Üyesi Mahfuz Güleryüz, saldırının göz göre göre yaşandığını, İzmir Emniyeti’nin önlem almadığını söyledi.

'İL BİNAMIZDA ADETA TİYATRO OYNANIYORDU'

Daha önce de benzer saldırı girişimlerinin yaşandığını ifade eden Güleryüz, "İzmir il binasının önünde yaklaşık bir aydır adeta bir tiyatro oynanıyor. Sözüm ona çocuğu dağa götürülen biri parti binamızın önünde kendisine bir karakol kurulmak şartıyla nöbet tutturuldu. Biz buna dair emniyetle görüştüğümüzde bu durumun bizi her gün hedef gösterdiğini ifade ettik. Buradan geçen herkes ne oluyor diyor. 'HDP dağa insan mı kaçırıyor' diyor. 'Bu hissiyatın yaratacağı şiddeti siz tahmin edebiliyor musunuz?' diye defalarca kendileri ile görüştük. Emniyete aynen bu durumu ifade ettik. Biri gelecek gözümüzün içine baka baka binamıza girecek ve binamızda cinayet işleyecek dedik. Bu dediklerimizin hepsi çıktı" diye konuştu.

hdp-izmir-il-binasina-saldiri-duzenlendi-888721-1.

GENEL MERKEZ: SORUMLU, KIŞKIRTICILARDIR

Saldırı HDP Genel Merkezi'nin Twitter hesabından yapılan, "İzmir'de parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır" açıklaması ile duyuruldu.

HDP'nin daha sonra paylaştığı mesajda ise, "İzmir’deki provokasyon ve alçakça saldırıya karşı HDP’liler Konak’ta bulunan il binamızda toplanıyor. Her saldırı korkak saldırganları küçültürken, partimize sahiplenmeyi arttıracaktır. #HDPhalktır" denildi.

HDP’den saldırıya ilişkin yapılan üçüncü paylaşımda, “Bugün İzmir'de Deniz Poyraz yoldaşımız İzmir İl Binamızı 24 saat gözetleyen polislerin gözetimde katledildi” ifadelerine yer verildi.

hdp-izmir-il-binasina-saldiri-duzenlendi-888722-1.

ANNE İSYAN ETTİ: NE HAKKINIZ VARDI!

Öldürülen Deniz Poyraz’ın annesi, olayın ardından parti binasının önüne gelerek çocuğunu görmek istediğini söyledi. Anne, "Ne hakkınız vardı çocuğumu öldürdünüz. Daha ne kadar genç ölecek” diyerek isyan etti.

"OLAYIN AZMETTİRİCİLERİ İKTİDARDIR, İÇİŞLERİ BAKANLIĞIDIR!"

hdp-izmir-il-binasina-silahli-saldiri-deniz-poyraz-katledildi-888875-1.

Saldırı ardından HDP Basın Bürosu tarafından açıklama yapıldı.

“Aylardır partimizin iktidar partisi, İçişleri Bakanlığı tarafından hedef gösterilmesi, provokasyon amacıyla bazı ailelerin örgütlendirilerek il binalarımızın önüne yönlendirilmesi sonucu bu sabah saat 10:30 sıralarında İzmir İl binamıza silahlı saldırı gerçekleştirildi” denilen açıklamada, “35-40 yaşlarında olduğu belirtilen silahlı saldırgan, içeride parti çalışanımız Deniz Poyraz’ın da bulunduğu sırada il binamızı bastı. Çevreye ateş açan ve binayı ateşe veren saldırgana uzun süre müdahale edilmedi. Saldırıda parti çalışanımız Deniz Poyraz yoldaşımız katledildi” bilgileri verildi.

“Dün Sincan’da görülen Kobanî Kumpas Davasında yapılan provokasyon provası sonucu bugün bu saldırının gerçekleştirilmesinin amacı ve mesajı bellidir” diyen HDP, olayın azmettiricilerinin iktidar ve İçişleri Bakanlığı olduğunu söyledi: “Bu çok tehlikeli provokasyonu gerçekleştirenler, olayın azmettiricileri; partimizi, il örgütlerimizi hedef gösteren iktidardır, provokatörleri yönlendiren İçişleri Bakanlığıdır.”

İZMİR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İzmir Valiliği'nden de saldırıya ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada saldırının tüm yönleriyle araştırıldığı belirtildi. Saldırganın, O.G. isimli eski bir sağlık çalışanı olduğu bildirildi.

hdp-izmir-il-binasina-saldiri-duzenlendi-bir-kisi-olduruldu-888737-1.

hdp-izmir-il-binasina-saldiri-duzenlendi-bir-kisi-olduruldu-888813-1.

hdp-izmir-il-binasina-saldiri-duzenlendi-bir-kisi-yasamini-yitirdi-888726-1.

ABDÜLHAMİT GÜL: OLAY TÜM YÖNLERİYLE AYDINLATILACAKTIR

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "İzmir'de HDP il binasına yapılan saldırıyı ve cinayeti lanetliyorum. Olay tüm yönleriyle aydınlatılacaktır" açıklamasını yaptı.

Twitter'dan açıklama yapan Gül, "İzmir’de HDP il binasına yapılan saldırıyı ve cinayeti lanetliyorum. Provokasyonların hedefi karanlıktır, huzursuzluk ve güvensizliktir. Hukuk bu karanlığa asla geçit vermeyecek, olay tüm yönleriyle aydınlatılacaktır" dedi.

SALDIRGAN SURİYE'DE BULUNMUŞ

İzmir Valiliği’nin ‘eski bir sağlık çalışanı' olduğunu bildirdiği Onur Gencer’in, Instagram paylaşımlarına bakıldığında Suriye’de Halep ve Menbiç’te bulunduğu görülüyor. Fotoğraflarda bozkurt işaret yapan Gencer’in elinde uzun namlulu silahlar bulunuyor.

hdp-izmir-il-binasina-silahli-saldiri-deniz-poyraz-katledildi-888874-1.

Gencer’in “İntikamdan daha büyük bir haz yoktur!” sözünü paylaştığı Instagram hesabında, sık sık poligona giderek atış taliminde bulunduğu anlara ilişkin fotoğraf ve videolar da yer alıyor.

Bunun yanı sıra Gencer’in etnik kimliklere dönük nefret içerikli sözler paylaştığı da göze çarpıyor.

Öte yandan HDP’li Ertuğrul Kürkçü, saldırıda Gencer'le iki kişinin daha yer aldığını ve kaçtıklarını öne sürdü.

Katil Onur Gencer'in daha önce Kemalpaşa Devlet Hastanesi'nde ATT olarak çalıştığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre Gençer, geçen yıl Suriye'de de görevlendirildi. Bir süredir işe gitmediği için hakkında tutanak tutulan Gencer için İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'ne çıkışının verilmesi için bilgi gönderildi.

Edinilen bilgiye göre Terörle Mücadele Şubesi’nde gözaltında tutulan Gencer, “Kimse ile bir bağlantım yok. PKK’dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim” dedi.

hdp-izmir-il-binasina-saldiri-duzenlendi-bir-kisi-olduruldu-888835-1.

hdp-izmir-il-binasina-saldiri-duzenlendi-bir-kisi-olduruldu-888809-1.

hdp-izmir-il-binasina-saldiri-duzenlendi-bir-kisi-olduruldu-888801-1.

hdp-izmir-il-binasina-saldiri-duzenlendi-bir-kisi-olduruldu-888802-1.