HDP İzmir İl Örgütü, parti çalışanı Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer’in yargılanacağı davanın ilk duruşması için çağrıda bulundu. Yapılan açıklamada, “Adil bir yargılama için ve adalet sağlanıncaya kadar hem siyasi hem hukuki mücadelemiz devam edecektir. Faşizme karşı sonuna kadar direneceğiz ve mutlaka kazanacağız” denildi.

HDP İzmir İl Örgütü'nden Deniz Poyraz davasına çağrı: Faşizme karşı sonuna kadar direneceğiz

HABER MERKEZİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl binasında 17 Haziran’da parti çalışanı Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer’in yargılanacağı davanın ilk duruşması, 29 Aralık’ta İzmir Bayraklı Adliyesi 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. HDP İzmir İl Örgütü dava öncesi il binasında basın açıklaması yaparak davaya çağrıda bulundu. Açıklamaya HDP İzmir Milletvekilleri Serpil Kemalbay ve Murat Çepni de katıldı.

Basın açıklamasını okuyan HDP İzmir İl Eş Başkanı Besriye Tekgür, “Bu katliamın failleri her gün HDP’yi hedef gösteren iktidar blokunun kullandığı zehirli dildir. Bu katliamının faili kapımıza çadır kuran ve her gün bu çadır üzerinden ilimizi hedef gösteren faşist güçlerin ırkçı zihniyetidir. Katilleri iyi tanıyoruz. Kapımıza çadır kurulduktan sonra faşist güçler tarafından ilimizin önünde basın açıklaması yaparak, çelenk bırakarak ilimizi hedef haline getirmişlerdir. Hala o çadırın orda bulunduğu unutulmamalıdır. Bizim il olarak kendi kapımızın önünde basın açıklaması yapmamıza izin vermeyen kolluk güçleri faşist çetelerin ilimiz önünde yaptıkları ve hedef gösteren açıklamalarına çanak tutmuşlardır. Bununla ilgili İzmir Güvenlik Şube’ye bizzat giderek bu durumun ilimizi her türlü provakatif saldırılara açık hale getirdiğini ve önlem almaları gerektiğini söylememize rağmen hiç bir önlem alınmamıştır. Senaryosu yazılmış bir tiyatro gereği ilimizin önünde kurulan çadır ve tiyatronun sözcülüğünü yapanlarda ilimizi sürekli gözlemlemiş ve katliamdaki rolünü oynamıştır” diye konuştu.

'DAVANIN ARKA PLANI MUTLAKA AÇIĞA ÇIKACAK'

Hazırlanan iddianamenin basit bir cinayet davası gibi ele alındığı söyleyen Tekgür, “Hatırlanacağı gibi bu ülkede yaşanan tüm siyasi katliam ve siyasi cinayetler adı belli kimi güç odaklarıyla planlandığı ve hayata geçirildiği unutulmamalıdır. Tüm bu sebeplerle biz HDP olarak bu davanın takipçisi ve sürdürücüsü olacağımız beyan ediyoruz. Bu davanın arka planı mutlaka açığa çıkacak ve sorumlular yargılanacaktır. Bu dava aydınlanmadığı sürece demokratik siyaset yapan partilerin ve siyasilerin yaşamı güvence altında olmayacaktır” dedi.

Tekgür şunları dile getirdi: “Demokrasiden, barıştan yana olan tüm güçleri ve halkları 29 Aralık Çarşamba günü saat 10’da İzmir Adliyesi’nde görülecek dava öncesi saat 09.30 da adliye önünde yapacağımız basın açıklamasına ve davayı takip etmeye davet ediyoruz. Adil bir yargılama için ve adalet sağlanıncaya kadar hem siyasi hem hukuki mücadelemiz devam edecektir. Faşizme karşı sonuna kadar direneceğiz ve mutlaka kazanacağız. Hep birlikte kazanacağız.”