HDP İzmir İl Örgütü, bu sabah HDP MYK üyesi Özlem Gündüz ve DBP önceki dönem Eş Başkanı Mehmet Arslan’ın da aralarında bulunduğu bazı partililerin evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alınmalarına tepki gösterdi

HDP İzmir İl Örgütü'nden gözaltılara tepki

ARDA ÖZARDA

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Özlem Gündüz, DBP önceki dönem Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, derneğin kurucu üyeleri Narin Gezgör ile Ayla Akat Ata, TJA aktivisti Gülcihan Şimşek, Kürt siyasetçiler Celal Yoldaş ve Nazile Tursun bu sabah evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alındı. HDP İzmir İl Örgütü basın açıklaması yaparak gözaltılara tepki gösterdi.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni’nin katıldığı basın açıklamasında konuşan HDP İzmir İl Eş başkanı Kadir Baydur, “Dünyada tüm ülkeler salgın ile mücadele ederken ceberut iktidarın tek hedefi HDP ve Kürt siyasetçiler olmuştur. 45 belediyemizi kayyum darbesiyle ele geçirmesi yetmezmiş gibi bayram arifesinde partililerimize yönelik saldırı ve tutuklamalarını artırmaktadır" dedi.

Ankara’da basın açıklamasına izin verilmediğini ve aralarında HDP milletvekillerinin de çok sayıda kişinin darp edildiğini anımsatan Baydur, bu sabah da aralarında MYK üyelerinin de bulunduğu çok sayıda partili ve Kürt siyasetçinin ne ile suçlandığını bilmeden gözaltına alındığını söyledi.

“BASKILAR BİZİ YILDIRMADI, YILDIRMAYACAK”

İktidarın HDP’nin dirayetini kırmak için yaptığı bu baskıların boşa olduğunu belirten Baydur, “Partimize ve partililerimize yönelik baskı, şiddet ve gözaltı ile irademizin kırılacağını zanneden iktidar yanılmaktadır. Bu saldırılar bizleri yıldırmadığı gibi kararlılığımızı ve mücadele azmimizi artırmaktadır" dedi.

Baydur, uzun süredir HDP'ye yönelik geliştirilen siyasi baskı, gözaltı ve tutuklamaların tüm muhalefete yönelik sindirme politikası olduğunu ifade ederek, bütün demokrasi güçlerini AKP-MHP eliyle yürütülen operasyonlara karşı birlikte mücadeleye çağırdı.