HDP İzmir İl Örgütü, HDP'li belediyelere atanan kayyumlarla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada, “Kayyum Darbedir. Darbelere karşı direneceğiz” denildi

HDP İzmir İl Örgütü'nden kayyum atamalarına tepki: Kayyum darbedir

BİRGÜN İZMİR

HDP’li belediyelere atanan kayyumlarla ilgili tepkiler sürüyor. Son olarak HDP’li 5 belediyeye atanan kayyumlar sonrası HDP İzmir İl Örgütü, il binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına HDP İzmir Milletvekilleri Murat Çepni ve Serpil Kemalbay da katıldı.

BU BİR FIRSATÇILIKTIR

Yapılan açıklama şu şekilde:

“Salgının devam ettiği bu dönem içerisinde daha önce de 8 belediyemize kayyım atanmıştı. Toplam 45 belediyemiz AKP hükümeti tarafından gasp edilmiştir. Bu bir darbe anlayışıdır, bu bir fırsatçılıktır. AKP bu salgın döneminde fırsatçılığını ortaya koymuştur ve bunu bir yönetim şekli haline getirmiştir. Bu ülke tarihi darbelerle dolu bir tarihtir. Ancak hiçbir zaman, hiçbir dönem bu kadar talancı, bu kadar inkarcı, bu kadar insanların kazanımlarını yok sayan bir anlayış bu ülkeye hakim olmamıştır. Ancak bilinmelidir ki hiçbir baskıcı ve otoriter rejimler baskı ve zulümlerini ilelebet devam ettiremezler. Geçmişte olduğu gibi bu iktidar da haksız ve hukuksuz yaptığı uygulamaların hesabını mutlaka verecektir. Buradan iktidar partilerine bir kez daha sesleniyoruz; haksız ve hukuksuz adımlarınıza asla meşruiyet kazandıramayacaksınız. Bizler dün olduğu gibi bugün de irademize yönelik bu düşmanca tutuma asla kabul etmiyoruz ve bu yapılanları asla unutmayacağız. Demokrasi güçlerini bu fırsatçı ve darbeci anlayışa karşı, demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesinde birlikte davranmaya çağırıyoruz. Kayyum Darbedir. Darbelere karşı direneceğiz.”