TBMM Genel Kurulu’nda konuşan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, 6284 sayılı kanunun tartışılmaya açılmasına tepki gösterdi. AKP’nin içinde yer alan kadınların da 6284 sayılı kanuna sahip çıkması gerektiğini kaydeden Beştaş, “AKP, bekası için iktidarını korumak için kadınların yaşam hakkını pazarlık konusu haline getirdi. Kadınların şiddet görmeme hakkını, özgür ve eşit birey olarak yaşama hakkını pazarlık haline getirdi” diye konuştu.

HDP’li Beştaş: AKP, bekası için kadınların yaşam hakkını pazarlık konusu haline getirdi

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, bugün TBMM Genel Kurulu’nda Cumhur İttifakı’na dahil partilerin 6284 sayılı kanuna dair yaklaşımlarını eleştirdi.

Beştaş, “AKP, bekası için iktidarını korumak için kadınların yaşam hakkını pazarlık konusu haline getirdi. Kadınların şiddet görmeme hakkını, özgür ve eşit birey olarak yaşama hakkını pazarlık haline getirdi. Adalet ve Kalkınma Partisi içindeki tüm kadınların başta buna isyan etmesi gerekiyor” dedi.

“6284’ü düzenlemek, süresiz nafaka hakkını tartışmaya açmak ne demektir?” diye soran Beştaş, “Bu çağdışı, bu korkunç, bu şiddete onay veren, cinayetlere onay veren, tecavüzlere onay veren düzenlemeyi biz kadınlar asla kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

“BU İKTİDARI BİZ KADINLAR İNDİRECEĞİZ”

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, şunları söyledi:

“Cumhur İttifakı’na Türkiye’de milyonlarca kadın 14 Mayıs’ta kırmızı kart gösterecek. Bu ittifaka geçit vermeyeceğiz. AKP ve MHP iktidarı yaptığı ittifaklarla Türkiye’yi yüzlerce yıl geriye götürmek, kadınların yaşam hakkını gasp etmek, kadınların şiddetten korunmasını öngören yasayı bile tartışmaya açmışlardır. Kadınlar kesinlikle bu ittifaka kırmızı kart gösterecek, hayır diyecek ve bu iktidarı biz kadınlar indireceğiz. Bu saltanatlarını bitireceğiz.”

(ANKA)