HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis'te düzenlenen basın toplantısında, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki yürüyüşte polis şiddeti sebebiyle ayağı kırılan HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik'in sağlık durumuna ilişkin konuştu. Beştaş, "Vekilimiz şu anda hastanede, bacağında üç kırık, ameliyat edildi ve tedavisi aylarca sürecek. Yürüyebilecek mi bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

HDP'li Beştaş'tan Habip Eksik'in sağlık durumuna ilişkin açıklama: Yürüyebilecek mi bilmiyoruz

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis'te düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki "Özgürlük Yürüyüşü"nde polis şiddetine maruz kalan ve ayağı kırılan HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik'in sağlık durumuna ilişkin konuşan Beştaş, "Milletvekilimiz Habip Eksik, 9 Ekim’de Yüksekova’da bir linçe maruz kaldı. Öldürülmek istendi. İnsan öldürmeye tam teşebbüs fiilinin bütün unsurları var bu saldırıda. Hukuken yapabilecekleri her şeyi yapıp kişi ölmemişse tam teşebbüs hali vardır. Vekilimiz şu anda hastanede, bacağında üç kırık, ameliyat edildi ve tedavisi aylarca sürecek. Daha ne olacağını bilmiyoruz. Kalkabilecek mi, yürüyebilecek mi bilmiyoruz. Sonuç ne? İçişleri Bakanı daha doğrusu suç işleri bakanı çıkıp açıklamanın demokratik siyaset olmadığını iddia etti" ifadelerini kullandı.

Beştaş, HDP İzmir İl Örgütü’ne yönelik saldırıda öldürülen Deniz Poyraz’ın faili Onur Gencer’in yargılandığı davada mahkeme heyetinin tutumuna da tepki gösterdi. Beştaş, “Bugün Deniz Poyraz’ın katinin yargılandığı davada, mahkeme heyeti oradayken, onlarca kolluk görevlisi varken gaz sıkıldı. Biz bunu kabul edilemez buluyoruz, kınıyor. Deniz Poyraz’ın ailesi bu davada mağdurdur, müştekidir müdahildir, HDP bu davanın müdahilidir. Bu yapılan tabi ki müdahil makamına yapılmıştır. Yani katledilen tarafa hem mahkeme tarafından hem katil tarafından tutum bize gösterilmektedir. Maalesef bütün bu benzer olaylarda olduğu gibi katil korunuyor” dedi.

‘NAGİHAN SİYASİ SUİKASTLA KATLEDİLDİ’

Beştaş, Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi, gazeteci ve akademisyen Nagihan Akarsel’in öldürülmesine dair de, “Ali Rıza Güney (Bağdat Büyükelçisi), ‘Operasyonları sınır gözetmeksizin yaparız’ diyor. ‘PKK odaklı ve PKK ile iltisaklı olan odaklar hedeftir’ diyor. ‘Türkiye devleti adına cinayet işliyoruz’ diyor. ‘Ben dışarıda dünyanın neresinde olursa olsun insan öldürüyorum’ diyor. Bunu savunuyor değil mi, ben yanlış yorumlamıyorum? Bu itiraftır aynı zamanda tehdittir, aynı zamanda yasadışıdır, aynı zamanda uluslararası hukuk ilkelerini yerle bir etmektir. Bu suikastı büyükelçi açıklaması ile sahiplendi mi? Mevlüt Çavuşoğlu’na soruyoruz" diye konuştu.