Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, iktidarın ‘planlı bir soygun peşinde olduğunu belirterek, “‘Siyasi iktidarı kaybetsek de ekonomik iktidarımız devam etsin’ anlayışıyla, Türkiye’nin gelecek on yıllarına ipotek koyuyorlar” dedi. Bugün gerçekleştirilen yeni Kobane operasyonları hakkında konuşan Buldan, "IŞİD katliamlarına arka çıkıp, tüm dünyanın sahiplendiği insani yardımı ise suç haline getirmeye çalışan karanlık zihniyeti bütün dünya iyi görmeli ve tanımalıdır" ifadelerini kullandı.

HDP’li Buldan: Planlı bir soygun peşindeler

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda konuştu.

AKP’ye yönelik eleştirilerini dile getiren Buldan, iktidarın ‘planlı bir soygun peşinde’ olduğunu ifade etti.

HDP’li Buldan’ın açıklamalarından öne çıkan ifadeler şöyle:

"İktidarın durumunu çok iyi özetleyen bir Maliye Bakanı var. 2021 Aralık ayında “Enflasyon şubatta düşecek” dedi. Şubat geldi dayandı, bu kez mart ve nisanda düşecek dedi, bırakın düşmeyi daha da artan bir enflasyonla karşı karşıya kaldığımızı söylemek isterim. Sanki kendisi aralık ayına kadar kalacakmış gibi konuşan bu Maliye Bakanı’na şunu ifade etmek isteriz, siz gidicisiniz, 2023’ü bile göremeyeceksiniz.

Bu halk, yaşanan ekonomik kriz karşısında sizleri bir erken seçime zorlayacak. Erken seçimle birlikte ülke yeni bir yönetimi de seçecek.

Halka sabır tavsiye edenlerin “5’li çeteye garanti ödemelerini durduruyoruz” dediğini hiç duymadık. Eşe, dosta adrese teslim ihale dağıtmayı durdurduklarına tanık olmadık. Et Süt Kurumundaki yöneticiler çifter maaş alıyor, vatandaşın sofrasında bir gram et yok!

80 yaşındaki emekliler ekmek parası için çalışırken bu beyefendiler çöreklendikleri kurumun etinden de sütünden de çifter maaşlarla faydalanıyorlar. Halka sabır öneren zihniyetin saraydaki israfı bir gün kıstığına tanık olmadık.

İktidarlarını kaybedeceklerini bildikleri için, giderayak kasalarını daha da doldurmanın telaşı içerisindeler. Planlı bir soygun peşindeler. “Siyasi iktidarı kaybetsek de ekonomik iktidarımız devam etsin” anlayışıyla, Türkiye’nin gelecek on yıllarına ipotek koyuyorlar.

AKP Genel Başkanı “2023’te yeni bir dönem başlayacak” diyor. Allah söyletiyor; gideceklerini kendileri de biliyor. Toplumun tüm kesimleriyle hareket eden, ekmek ve demokrasi mücadelesini birlikte yürüten, umudu büyüten HDP’yle yeni dönemi hep birlikte başlatacağız.

KOBANE OPERASYONLARI

Çökmekte olan Kobane kumpas davasına yeni kumpas operasyonlarıyla itibar kazandırmaya çalışıyorlar. IŞİD katliamlarına arka çıkıp, tüm dünyanın sahiplendiği insani yardımı ise suç haline getirmeye çalışan karanlık zihniyeti bütün dünya iyi görmeli ve tanımalıdır.

Ne Ukrayna savaşı üzerinden sahte barış havariliğiyle fırsat ve meşruiyet oluşturma çabalarınız, ne de Macaristan hayalleriniz Türkiye gerçekliğinde size iktidar sunmayacaktır.

Geçenlerde yine çalgılı, şenlikli, şatafatlı sahurlarının kamuoyuna yansıdığını gördük; insanların çöpten sebze-meyve atıkları topladığı bir ülkede yaşanan bu tabloyu bir kez daha buradan kınıyoruz.”