HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca'nın bir konuşmasında geçen "Kürdistan" ifadesi nedeniyle hakkında fezleke hazırlandı.

HDP'li Feleknas Uca hakkında "Kürdistan" ifadesi nedeniyle fezleke hazırlandı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Feleknas Uca hakkında "Kürdistan" fezlekesi hazırlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosu tarafından hazırlanan ve Meclis Başkanlığı’na gönderilen fezlekede, Uca’nın Aydın’da 12 Temmuz 2020 tarihinde katıldığı etkinlikte kullandığı “…Ege’de, Marmara’da, Kürdistan’da bütün Kürdistan şehirlerinde ve Türkiye’de biz istedik ki annelerimize, bacılarımıza, yoldaşlarımıza ulaşalım…" ifadeleri suçlama konusu yapıldı.

MA'dan Berivan Altan'ın haberine göre; Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı ve yetkisizlik kararıyla Ankara’ya gönderilen fezleke de “Kürdistan ve Kürdistan şehirleri” sözleriyle “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” ettiği öne sürüldü. Fezlekenin gerekçesinde ise "Kürt orijinli vatandaşlarımızın yaşadığı bölgeler Abdullah Öcalan tarafından Kürdistan olarak adlandırılmıştır” denildi.

Savcılık tarafından hazırlanan 5 sayfalık fezlekenin yarısında PKK, iki sayfasında yasama dokunulmazlığına dair mevzuat yer alırken, son yarım sayfa ise Uca’nın kimlik bilgileri, katıldığı etkinlik, suçlama gerekçesi ve tek cümle iki kelimelik suç unsuru sayılan ifadeleri yer aldı.