HDP’li Gergerlioğlu: Meclis’i asla terk etmeyeceğim

Hüseyin Şimşek

TBMM Genel Kurulu, Leyla Güven, Musa Farisoğullar ve Enis Berberoğlu’ndan sonra dördüncü ismin milletvekilliğini düşürmek için toplanacak. Yargıtay’ın, 2 yıl 6 aylık hapis cezasını onamasının ardından HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun hakkındaki bu karar, Genel Kurul’da okunacak, milletvekilliği düşürülecek.

Gergerlioğlu, karar okunurken Genel Kurul’da olacağını ve salonu terk etmeyeceğini açıkladı.


Gergerlioğlu, milletvekilliği düşürüldükten sonra kendisini tutuklamak isteyenlerin ancak Meclis çatısı altında bunu yapabileceklerini belirtti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un, AYM’deki bireysel başvuruyu beklemeden kararı yerine getireceğini açıklamasının ardından değerlendirmelerde bulunan Gergerlioğlu, ceza aldığı konuşmalarıyla ilgili, “Çözüm sürecinde benim söylediklerimin on katı paylaşıldı. Önceden barıştan bahsettiğim için bana 'Kürtçü' diyenler, çözüm sürecinde beni konuşmaya çağırıyordu. Akil insanlar heyeti ile yaptığımız çalışmalarda Kocaeli Valiliği bir dediğimizi iki etmiyordu" dedi.

Genel Kurul’dan, kararın okunmasının ardından zorla çıkarılabileceğini kaydeden Gergerlioğlu, “Belki beni Genel Kurul’dan çıkarabilirler ama Meclis'in, millet iradesinin bağrında bekleyeceğim. Bu seçimi kolay kazanmadık” şeklinde konuştu.