HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekili olmadan önce KHK ile ihraç edildiği doktorluk mesleğine geri dönmek amacıyla Meclis OHAL Komisyonuna yaptığı başvuru reddedildi. Konuya tepki gösteren Gergerlioğlu, kararın "haksız ve hukuksuz" şekilde verildiğini söyledi.

HDP'li Gergerlioğlu: OHAL Komisyonu, itirazımı hukuksuz bir şekilde reddetti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, KHK ile ihraç edilen bir doktor olarak Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme (OHAL) Komisyonu'na yaptığı başvurunun reddedildiğini belirterek, kararın "haksız ve hukuksuz" şekilde verildiğini kaydetti.

AA’nın aktardığına göre, Gergerlioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, OHAL Komisyonu'nun, itirazına yönelik ret kararını eleştirdi.

Milletvekili seçilmeden önce de barış ve insan hakları savunucusu olduğunu anlatan Gergerlioğlu, bu bağlamda yaptığı bir paylaşım nedeniyle görevinden ihraç edildiğini hatırlattı.

Komisyon kararını gösteren ve OHAL Komisyonu'na itirazının üzerinden 710 gün geçtikten sonra ret kararı verildiğini belirten Gergerlioğlu, "Yüzlerce, binlerce kişiye yaptıkları haksız muamelelerin hesabını soran Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu'na böyle cevap verdiler" sözlerini sarf etti.

‘KÜRTÇÜ OLMAKLA SUÇLANIYORUM’

HDP'li Gergerlioğlu, Komisyon'un kararını eleştirirken, "OHAL Komisyonu, ihraç itirazımı, haksız ve hukuksuz şekilde reddetti. Herhangi bir kanıtları da yok. Tek kelime Kürtçe bilmeyen bir Türk'üm ama 'Kürtçü' olmakla suçlanıyorum" ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu, Komisyon üyelerinin, kararları dolayısıyla bugün yargılanmadığını ancak üzerlerindeki yargı zırhı kalktığında bu kararlarının hesabını vereceklerini söyledi.