HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, OHAL Komisyonu'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gergerlioğlu, komisyonda adalet olmadığını söyleyerek alınan kararların iptal edilmesi gerektiğini kaydetti

HDP'li Gergerlioğlu: OHAL Komisyonu'nda adalet yok

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu'nun kapatılıp kararlarının iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Gergerlioğlu, komisyonun kuruluşundan bu yana üç yıl geçtiğini ifade ederek, "Bu komisyonda bir adalet yok" diye konuştu.

Gergerlioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, değerlendirmelerde bulundu.

15 Temmuz'un ardından yargılanan ve ceza verilen Harp Okulu kursiyerlerinin annelerinin, "Ortada bir yanlışın olduğu"nu söylediğini aktaran Gergerlioğlu, yargı kararlarının siyasi olduğunu söyledi.

OHAL Komisyonu'nun 23 Ocak 2017'de göreve başladığını ve bu komisyonun Anayasa ve hukuku çiğneyen bir anlayışla ortaya çıktığını savunan Gergerlioğlu, 'kötü niyetli' olarak değerlendirdiği komisyonun, insanlara çare olmadığını kaydetti.

Komisyonun Anayasal bir kurum olmadığını da dile getiren Gergerlioğlu, "Biz, dördüncü yılına girmekte olan OHAL Komisyonunun kapatılması ve kararlarının iptal edilmesi gerek. Bir memuru yargılayacaksanız 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu vardır" ifadelerini kullandı.

AA