HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'a ilişkin kararlarına değindi. Gergerlioğlu, "Osman Kavala, Selahattin Demirtaş zulmen tutuklular" dedi.

HDP'li Gergerlioğlu: Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş zulmen tutuklular

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Sayın Osman Kavala, Sayın Selahattin Demirtaş zulmen tutuklular. Başka hiçbir şey değil. Adalet Bakanı bu konuda hiçbir şey söyleyemiyor" dedi.

AA'nın aktardığına göre, Gergerlioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, yarın "İnsan Hakları Günü" olduğunu anımsatarak "İnsan Hakları Haftası'nda bir insan hakları savunucusu milletvekili olarak oldukça muzdaribim çünkü ne Meclis Başkanlığı ne de bu iktidarın bakanlıklarının insan hakları ihlalleri konusunda yaptığımız çalışmalara cevap vermemeyi tercih etmesi dolayısıyla son derece üzüntülüyüm" ifadelerini kullandı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına değinen Gergerlioğlu, "Bu ülkede AİHM'in, Anayasa madde 90'a rağmen 'ihlal' dediği mahpusluklar bitirilmiyor. Sayın Osman Kavala, Sayın Selahattin Demirtaş zulmen tutuklular. Başka hiçbir şey değil. Adalet Bakanı bu konuda hiçbir şey söyleyemiyor" diye konuştu.

ERDOĞAN, "KARARLARI TANIMIYORUZ" DEMİŞTİ

Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin "derhal serbest bırakılmalı" kararına rağmen tahliye edilmiyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti ardından yaptığı açıklamalarda, “Biz, Avrupa Birliği'nin Kavala'yla, Demirtaş'la, şununla, bununla ilgili aldığı kararları tanımıyoruz” demişti.