HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, dün HDP Genel Merkezi'nin girişine siyah çelenk bırakıldığını hatırlatarak, "Partimizin önünde provokasyon yaşandı" dedi. Kamu görevlilerinin, olay sırasında bir milletvekiline alenen ağır hakaretlerde bulunduğunu belirten Gergerlioğlu, "Bu suçu işleyen görevliler hakkında bir an önce işlem yapılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

HDP'li Gergerlioğlu: Partimizin önünde provokasyon yaşandı

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Bir vatandaş gelip bir yere siyah çelenk bırakabilir fakat daha sonrasında o çelengi polis neden koruyor? Partimizin önünde provokasyon yaşandı" açıklamasını yaptı.

Dün HDP Genel Merkezi'nin girişine siyah çelenk bırakıldığını hatırlatan Gergerlioğlu, "Diyarbakır il binamız önündeki gibi bir etkinlik yapılmaya çalışıldı fakat partililerimizin sıkı duruşu sayesinde bu girişim boşa çıkarıldı" diye konuştu.

Bazı vatandaşların siyah çelenk bıraktığını, slogan attığını ve parti binasının önünden ayrıldığını dile getiren Gergerlioğlu, "Polis, onların yerine geceye kadar siyah çelengi koruma görevini üstlendi. Skandal bir hadise. Bir vatandaş gelip bir yere siyah çelenk bırakabilir fakat daha sonrasında o çelengi polis neden koruyor? Net şekilde soruyorum. Olacak şey değil. Partimizin önünde provokasyon yaşandı" değerlendirmesinde bulundu.

Devletin kamu görevlilerinin, olay sırasında bir milletvekiline alenen ağır hakaretlerde bulunduğunu belirten Gergerlioğlu, "Bu suçu işleyen görevliler hakkında bir an önce işlem yapılmasını istiyoruz. İçişleri Bakanlığının bu konuda bir soruşturma başlatması ve açıklama yapmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.