HDP Sözcüsü Ebru Günay, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Günay, 'savaş tezkereleri'ne 'hayır' oyu vermeye devam edeceklerini söyledi

HDP'li Günay: 'Savaşa hayır' demeye devam edeceğiz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, "Bizler savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı, tecride karşı özgürlüğü savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Günay, partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Meclise getirilen "savaş tezkereleri"ne "hayır" oyu verdiklerini söyleyen Günay, bu tutumlarını devam ettireceklerini belirtti Günay, demokrasiden ve barıştan yana olanlara da ittifak çağrısı yaptı.

'MÜLTECİLER SİYASİ MALZEME HALİNE GETİRİLDİ'

Günay, mültecilerin siyasi malzeme haline getirildiğini ifade ederek, "Hiçbir temel hak, özellikle yaşam hakkı pazarlık konusu yapılmamalıdır" diye konuştu.

Yunanistan sınırındaki mültecilere yardım kampanyası başlattıklarını aktaran Günay, şunları kaydetti:

"Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi özellikle mülteci kadınlar, yoksulluk, tecavüz, cinsel ve siyasal istismarla yüz yüze kalıyor. Meclisimizin çağrısı ile sınır kapılarında bekleyen kadın ve çocuklar başta olmak üzere bütün mülteciler için insani yardım kampanyası hazırlıkları yapıyoruz. Buradan herkesi, tüm vicdan sahibi insanları, demokrasi güçlerini bu konuda duyarlı olmaya, insani yardım ulaştırma konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum."

Günay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ülke genelinde çeşitli etkinlikler yapacaklarını da duyurdu.

AA