Kocaeli'de düzenlenen 8 Mart etkinliğinde konuşan HDP eski Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, "Diktatörlüğü dayatanları daha önce nasıl sandıklara gömdüysek, yine gömeceğiz. Bunun öncülüğünü ise kadınlar yapacak" dedi.

HDP'li Kemalbay: Öncülüğü kadınlar yapacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli İl Örgütü 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle “Ya özgürlük ya özgürlük” sloganıyla Gebze Bostan Düğün salonunda şölen düzenledi. Kadınların yöresel kıyafetleriyle katıldığı şölene HDP eski Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay da katıldı. Sloganların atıldığı şölen saygı duruşuyla başladı.

‘TARİHE DİRENİŞ İLE GEÇTİLER’

8 Mart’ın direniş ile tarihe geçtiğini belirten HDP Kocaeli İl Eş Başkanı Leyla Aygün, “Kadınlar bedenleriyle bedel ödeyerek 8 Mart’ı bize kazandırdı. Kadınlar dünden bu güne her alanda her koşulda direnerek, zalimlere karşı mücadele ederek kendilerini var ettiler ve var etmeye devam edecekler” diye konuştu.

‘8 MART DİRENİŞ İLE KAZANILDI’

Ardından konuşan Kemalbay, kadınların baskının hat safhada olduğu bir dönemde cesareti kuşandığını belirterek, “8 Mart bedel ödeyerek kazanılmış bir gün. Bizden önce bedel ödeyen kadınlardan bu günleri devraldık. Bizden sonra gelecek kadınlara devretmek için biz de bedel ödüyoruz ve ödemeye devam edeceğiz” dedi.

Cezaevlerinde tutuklu bulunan kadınlara selam gönderen Kemalbay, “Hepimizin ortak kavgası eşitlik ve özgürlüktür. Bizi geleceğe taşıyacak olan bu mücadelenin kendisidir. Biz birlikte çok güçlü olduğumuz için saldırılar sonuç alamadı ve bugün daha güçlü alanlarda yerimizi almaya devam ediyoruz” diye ifade etti.

‘SAVAŞIN YÜKÜNÜ KADINLAR TAŞIYOR’

Afrin operasyonuna da değinen Kemalbay, “Birileri kasalarına daha fazla para koymak için savaş çıkartıyor. Sömürülen ve yok sayılan yine kadınlar oluyor. Savaşın yükünü taşıyan kadınlar barış için direnmeye, mücadele etmeye devam ediyor” diye konuştu.

‘ÖNCÜLÜĞÜ KADINLAR YAPACAK’

Kemalbay son olarak şunları söyledi: “Bir diktatör bu ülkenin başına geçemeyecek, biz burada halkların eşit ve özgür yaşadığı, doğanın talan edilmediği, kadınların katledilmediği bir yaşamı öreceğiz. Diktatörlüğü dayatanları daha önce nasıl sandıklara gömdüysek, demokratik mücadelemizle yine sandığa gömeceğiz. Bunun öncülüğünü de kadınlar yapacak.”

Konuşmaların ardından yerel sanatçı Hozan Baran’ın seslendirdiği şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla şölen sona erdi.

(MA)