HDP'li Kürkçü'den Meclis'e “Çöktürme Planı" önergesi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü; partisine, partisinin milletvekillerine-yöneticilerine-aktivistlerine ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından yönetilen belediyelere dönük olarak Kamu Güvenliği Müsteşarlığı tarafından 2014’te hazırlandığı iddia edilen “Çöktürme Planı"nın ikinci kısmının da olduğunu öne sürdü.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Ertuğrul Kürkçü bu amaçla Meclis'e bir araştırma önergesi verdi.

Önergede, planda şu ifadelerin yer aldığı iddia edildi:

"Devletimizin ve milletimizin birlik ve bütünlüğüne kasteden bu hain grup, devlet olanaklarını da devletimize karşı kullanarak her türlü hokkabazlığı yaparak ülke bütünlüğümüzü tehdit derecesine varmışlardır.

"Terör örgütünün uzantısı malum partinin kadroları ve ellerinde bulunan belediyelerin kademeli olarak tasfiyesine öncelik verilmesine azami önem verilmesi gerekmektedir. İçişleri Bakanlığı yetkisinde olan belediyelerin terör örgütünün yardakçısı sözde partiden alınıp devletimizin denetimine verilmelidir."

Ertuğrul Kürkçü, "Genelkurmay Strateji Plan Dairesi" tarafından yazıldığını öne sürdüğü belgede halka karşı insanlık suçları işlenmesinin teşvik edildiğini, planlamasının yapıldığını ve söz konusu birçok adımın geçtiğimiz iki yıl içinde atıldığını iddia etmişti.

Kürkçü tarafından daha önce Başbakanlığa verilen "çöktürme planı" ile ilgili soru önergesi TBMM Başkanlığı tarafından işleme konulmayarak iade edilmişti.