Mevcut belediye başkanı görevden alınarak yerine kayyum atanan Yenişehir Belediyesi'nde HDP'li Meclis Üyeleri, 'Yukarıdan emir var' denilerek belediye binasına alınmadı

HDP'li Meclis üyeleri kayyum atanan belediyeye alınmadı: Yukarıdan emir var

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi'nde aylık toplantıya katılmak isteyen HDP'li Meclis Üyeleri, 'Yukarıdan emir var' denilerek binaya alınmadı.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Deviren ile Meclis Üyeleri, Aralık ayı Meclis Toplantısı’na katılmak için bugün belediye binasına girmek istedi. Bina girişinde polislerce bekletilen Eşbaşkan ve Meclis Üyeleri, 'Yukarıdan emir var' denilerek içeri alınmadı.

‘YARGIYA TAŞIYACAĞIZ’

Engellemeyle ilgili yazılı tebligat talebinde bulunan Eşbaşkan Deviren ve 22 Meclis Üyesi, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Belgin Diken, İçişleri Bakanlığı kararıyla 13 Kasım'da görevden alınarak, yerine ilçe Kaymakamı Murat Beşikci kayyum olarak atanmıştı. Kayyum atamasının ardından Belediye Meclis üyelerinin de binaya alınmadığı kaydediliyor.