İsveç vatandaşı olan HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen’in yurt dışı çıkış yasağı kaldırıldı. İsveç'e gitmek üzere İstanbul Havalimanı'ndan yola çıktığını bildiren Özen, "Bugün halen milyonlarca kişinin benzeri şekilde yargı kararları olmaksızın talimatlarla keyfi olarak seyahat özgürlüklerinin elinden alındığı ve medeni ölüme terk edildiklerinin farkındalığıyla, onların da sesi olmak için elimden geleni yapacağım" dedi.

HDP'li Milletvekili Zeynel Özen'in yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı

Vatandaşı olduğu İsveç'e gitmesi, İstanbul Havalimanı'nda İçişleri Bakanlığı kararıyla engellenen Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, yasak kararının kaldırıldığını duyurdu. Özen, "Bir milletvekiline, herhangi bir mahkeme kararı olmaksızın uygulanan bu hukuksuz yasak, kamuoyundan gelen yoğun tepki ve aklıselim kişilerin duyarlılıkları üzerine bugün an itibariyle kaldırıldı" ifadelerini kullandı.

Özen, kararın ardından İsveç'e gitmek üzere İstanbul Havalimanı'ndan yola çıktığını kaydetti.

Özen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Anayasa Mahkemesi'nin bu yıl temmuz ayında açıklanan kararında İçişleri Bakanlığı'nın tamamen keyfi ve bir çeşit eziyet olarak kullandığı yurt dışına yasaklama yetkisini iptal etmesine rağmen bakanlık olmayan bir yetkiyle 25 Aralık Pazar günü seyahat özgürlüğümü ihlal etti.

AB Uyum Komisyonu ve TR-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) üyesi olarak, çalışma alanı yurt dışı olan bir milletvekiline, yargı kararı olmaksızın uygulanan bu hukuksuz yasak, kamuoyundan gelen yoğun tepki ve aklıselim kişilerin duyarlılıkları üzerine an itibariyle kaldırıldı.

Bugün gecikmeli de olsa ailemi ziyaret etmek için İsveç'e gitmek üzere İstanbul Havalimanından yola çıktım. Bugün halen milyonlarca kişinin benzeri şekilde yargı kararları olmaksızın talimatlarla keyfi olarak seyahat özgürlüklerinin elinden alındığı ve medeni ölüme terk edildiklerinin farkındalığıyla, onların da sesi olmak için elimden geleni yapacağım.

Bu süreçte başta özgür basın emekçileri olmak üzere sesimiz olan, desteklerini ileten ve yanımızda olduğunu hissettiren demokrasi ve insan haklarından yana tüm dostlara gönülden çok teşekkür ederim."

HDP'li Özen, vatandaşı olduğu İsveç'e gitmek üzere geldiği İstanbul Havalimanı'nda hakkında yurt dışına çıkış yasağı olduğunu öğrenmiş; yasağın kendisine tebliğ edilmediğini ve İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla verildiğini belirtmişti.