HDP milletvekilleri, 2021 yılının ilk dört ayında hayatını kaybeden 106 kadının isimlerinin yazılı olduğu dövizleri komisyon sıralarına bırakarak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu protesto etti. Vekiller, salonu terk etti.

HDP’li milletvekilleri Soylu'yu protesto etti

Meclis Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun HDP’li üyeleri, kadına yönelik şiddetle ilgili araştırma komisyonunda sunum yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu protesto etti. HDP milletvekilleri, 2021 yılının ilk dört ayında hayatını kaybeden 106 kadının isimlerinin yazılı olduğu dövizleri komisyon sıralarına bırakarak salonu terk etti.

“Kadına Yönelik Şiddetin Tüm Yönleriyle Araştırılarak Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu”, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık başkanlığında toplandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, toplantıda bilgilendirme yaptı.

‘GEÇEN GECE TÜM ÜLKEYE İKİ BUÇUK SAAT KAYBETTİRDİNİZ’

Soylu’nun bilgilendirmesi sonrası söz alan HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, “İki saate yakındır sunum dinledik. İki buçuk dakikalık siyasi eleştirime tahammül etmenizi rica ediyorum. Siz geçen gece bütün ülkeye yaklaşık iki buçuk saat kaybettirdiniz, bizim daha fazla bir şeyleri kaybetmeye tahammülümüz yok” dedi.

Komisyon Başkanı Çalık, Kerestecioğlu’na “komisyon gündeminden çıktığı” gerekçesiyle müdahale etti.

Sözlerine devam eden Kerestecioğlu, “Kendi üslubumla eleştirimi yaparım… Çok fazla sorumuz var. 21 soru hazırladık. Sayın Başkan’a verdik. Size iletilecektir. Siz soru cevaplamayı çok sevmiyorsunuz diye özellikle yazılı olarak verdik. Bir de kantonları panoları da seviyorsunuz. Bu konuda da özellikle soruyla alakalı olsun olmasın, kartonunuz oluyor, bizim de var. 2021 yılının ilk dört ayında 106 kadın kaybedildi” diyerek, erkek şiddetinin öldürdüğü kadınların isimlerinin yazılı olduğu dövizi kaldırdı.

Kerestecioğlu, “Tahammül ettiğiniz için teşekkür ederiz, biz de epey tahammül ettik. Biz bu toplantıda daha fazla kalmak istemiyoruz. Sorulara veya onların sadece monoloğuna muhatap olmak istemiyoruz” dedi.

Kerestecioğlu ile HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, kadınların isimlerinin olduğu dövizi oturdukları sıralara bıraktı. AKP Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, Semra Güzel’in bıraktığı dövizi iki kez alarak masa altına itmesi dikkat çekti.

HDP’li milletvekilleri komisyon salonunu terk etti.