Milletvekili Leyla Güven ile birlikte çok sayıda yurttaşın açlık grevinde olduğuna dikkat çeken HDP’li milletvekilleri, bu duruma dikkati çekmek için TBMM bahçesinde oturma eylemi başlattı. İmralı Cezaevi’ndeki Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle başlatılan ‘açlık grevlerine’ iktidarın duyarsızlığı gerekçesiyle saat 13.30’da başlayan oturma eyleminin 18.00’de sona ereceği duyuruldu. Milletvekillerinin Meclis’te başlattığı oturma eyleminin ülke genelindeki […]

HDP’li milletvekillerinden Meclis’te oturma eylemi

Milletvekili Leyla Güven ile birlikte çok sayıda yurttaşın açlık grevinde olduğuna dikkat çeken HDP’li milletvekilleri, bu duruma dikkati çekmek için TBMM bahçesinde oturma eylemi başlattı.

İmralı Cezaevi’ndeki Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle başlatılan ‘açlık grevlerine’ iktidarın duyarsızlığı gerekçesiyle saat 13.30’da başlayan oturma eyleminin 18.00’de sona ereceği duyuruldu.

Milletvekillerinin Meclis’te başlattığı oturma eyleminin ülke genelindeki HDP temsilciliklerinde de yapılması bekleniyor.