Ağrı'ın Patnos ilçesinde düzenlenen operasyonda, aralarında HDP'li Patnos Belediye Başkanı ve yardımcısının da bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. HDP, gözaltına ilişkin yazılı açıklama yayımladı. Ağrı Valiliği ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 'ihaleye fesat karıştırma' gerekçesiyle Ağrı merkezli Van, Hatay, İstanbul'da eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiğini belirtti.

Kaynak: DHA-İHA
HDP'li Patnos Belediye Eşbaşkanları gözaltına alındı: Ağrı Valiliği'nden açıklama

Ağrı'ın Patnos ilçesinde düzenlenen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

Patnos Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Ağrı Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından 4 ilde çalışma yürütüldü.

Yürütülen soruşturma çerçevesinde Ağrı merkezli toplam 4 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, 5 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların arasında HDP'li Patnos Belediye Başkanı Emrah Kılıç ve Belediye Eş Başkanı Müşerref Geçer’in olduğu belirtildi.

HDP: KÜRT HALKININ İRADESİNE SALDIRILAR SÜRÜYOR

Gözaltılara karşı HDP'den yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Gerçekleştirilen bu gözaltılar siyasi soykırım operasyonlarının bir devamıdır. Seçim dönemi boyunca halk iradesini nasıl keyfi bir şekilde gasp ettiklerini anlatanlar, seçimden sonra da bu hukuksuzluğu devam ettirme gayreti işine girmişlerdir. Halk iradesini gasp etmeye devam eden politikalarla suç işlemeye devam edeceklerini açıkça beyan etmişlerdir. Bu saldırılar kayyımlar eliyle gerçekleştirilen yolsuzluk ve usulsüzlükleri onaylayan politikaların yeni dönemde de sürdürüleceğinin göstergesidir. Kürt ve kadın düşmanlığına devam etme yöntemlerinin bir üst aşamaya geçilmesidir."

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Öte yandan konuya ilişkin açıklama yapan Ağrı Valiliği, operasyonun 'ihaleye fesat karıştırma' gerekçesiyle Ağrı merkezli Van, Hatay, İstanbul'da eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiğini belirtti.

Açıkalmada, ayrıca, soruşturma kapsamında firari olan 1 kişinin bulunması için çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

Ağrı Valiliği'nin açıklaması şöyle:

"Patnos Cumhuriyet Başsavcılığı talimatlarıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerimiz, 9 Haziran 2023 tarihinde 'ihaleye fesat karıştırma' suçuna ilişkin Ağrı merkezli Van, Hatay, İstanbul'da eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiştir. Operasyonda, Patnos Belediye Başkanı E.K. ve Belediye Başkan Yardımcısı M.G. belediye çalışanı U.L. ile taşeron şirket çalışanları R.D. ve E.Y. isimli 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili başlatılan tahkikat kapsamında, firari 1 şüpheli şahsın yakalamasına yönelik çalışmalar devam etmektedir."