İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu’nun “HDP’nin olduğu bir denklemde biz terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız” sözlerine cevap veren HDP’li Garo Paylan, "Kullanmak istemediğim sıfatları kullanabilirim. Ama dilimizi ısırıyoruz” dedi.

HDP’li Paylan’dan İYİ Partili Ağıralioğlu’na tepki: Dilimizi ısırıyoruz

HDP Milletvekili Garo Paylan, İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu’nun “HDP’nin olduğu bir denklemde biz terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız” açıklamasına tepki gösterdi.

Garo Paylan Halk TV'ye katıldığı canlı yayında Ağıralioğlu'nun sözleri için, “Yavuz beyin tüm hakaretlerini kendisine iade ediyorum. HDP’nin seçmenleri de Türkiye’deki diğer tüm seçmenler kadar onurlu seçmenlerdir. Onların iradesi bütün seçmenler kadar saygıyı hak eder” dedi.

“Ben KPPS ile milletvekili olmadım. 80 bin Diyarbakırlının oyu ile seçildim" diyen Paylan, “Biz 6 milyon oy aldık. Bu seçimde de Yavuz bey de görecek, en az 8 milyon oy alacağız. Yüzden fazla milletvekili almak gibi bir hedefimiz var” sözlerine yer verdi.

"Ben Yavuz beye saygı duyuyorum, fikirlerini beğenmiyorum. Çünkü oy alarak gelmiştir”ifadelerine yer veren Paylan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben de ona bir araba laf söyleyebilirim. Kullanmak istemediğim sıfatları kullanabilirim. Ama dilimizi ısırıyoruz. Niye? Çünkü onun seçmenleri de değişim talebi içindeler. Eminim ki bu dönemde kimler sorumsuz davaranıyor, toplum onu eleştiriyorsa, Yavuz beyin seçmenleri de yaptığı sorumsuz davaranıştan dolayı onu eleştiriyordur. O da umarım ki bu yoldan geri döner."