Meclis' sunulan ek bütçeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan HDP'li Paylan, "İstenen ek bütçede vatandaşa daha fazla vergi var. Biz bu bütçeye en etkin muhalefeti yapacağız" diye konuştu.

HDP'li Paylan: İstenen ek bütçede vatandaşa daha fazla vergi var

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, "İstenen ek bütçede vatandaşa daha fazla vergi var" dedi.

Paylan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, hükümetin 2022 yılı için sunduğu bütçenin 6 ayda çöktüğünü söyledi. Paylan, "Türkiye'nin bütçesini 6 ayda çökerten Sayın Erdoğan'ın işine derhal son vermeliyiz. Bunu da demokratik seçimlerle gerçekleştireceğiz. Ek bütçe ana bütçenin üçte ikisi kadar. Yanılma payı yüzde 5 değil, yüzde 10 değil, yüzde 65 oranında. Bütçenin çökmesinin sebebi Sayın Erdoğan'ın öngörüsüzlüğüdür" diye konuştu.

Yoksul urttaştan toplanan verginin faize aktarıldığını ifade eden Paylan, AKP ve MHP milletvekillerinin bir 'bedel ödemesi' gerektiğini, bunun da cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin maaş zamlarının geri alınmasıyla gerçekleşebileceğini söyledi.

'ZAM EMEKÇİNİN CEBİNE YANSIMADAN ERİDİ'

Yaşanan kayıpların karşılanması için kamu çalışanlarına yüzde 100 zam yapılması gerektiğini dile getiren Paylan, yapılması öngörülen zamların, daha işçinin, emekçinin cebine yansımadan elektriğe, doğalgaza gelen zamlarla eridiğini kaydetti.

Paylan, "İstenen ek bütçede vatandaşa daha fazla vergi var. Bu vergileri KDV ve ÖTV'ye yapılacak zam ile toplayacaklar. Vergilerimiz, dolar ve avro ile garanti ödeme sözleşmesi yapılan köprü, otoyol ve hastanelere gidiyor. Çiftçiye 13 milyar lira, faize 90 milyar lira ayrılıyor bu bütçede. Biz bu bütçeye en etkin muhalefeti yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.

AA