HDP'li Garo Paylan, "Seçimler ne erkene alınmalı ne de ötelenmeli. Seçim tarihi bellidir. Yüksek Seçim Kurulu da çok rahat biçimde ülkemizi seçimlere hazırlayabilir" açıklamasını yaptı.

HDP'li Paylan: Seçimler ne erkene alınmalı ne de ötelenmeli

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illere gittiğini, 14 milyon kişinin büyük bir felaketle karşı karşıya kaldığını gördüklerini söyledi.

Ülke olarak yaralı olduklarını ifade eden Paylan, TBMM'nin, yaraların sarılmasında hala sorumluluk almadığını belirtti. Paylan, "AKP ve MHP, Meclis'i üç haftadır kapalı tutuyor. Toplum yaralı, yurttaşlar geleceğini göremiyor. Evini, işini kaybeden milyonlarca vatandaş büyük belirsizlik yaşıyor ve buna karşı TBMM herhangi bir sorumluluk almıyor" diye konuştu.

Bölgede 300 binin üzerinde esnafın iş yerini kapattığını, milyonlarca kişinin işini kaybettiğini anlatan Paylan, "Yara o kadar büyük ki bu yarayı sarmak için ortak akılla hareket etmemiz gerekiyor. Yaraların sarılması noktasında TBMM'nin çalışmalara başlaması gerekiyor. Depremin yaralarını OHAL kararnameleriyle saramayız. Ayrıca yeni depremlere karşı ülkemizi hazırlayacak düzenlemeleri hayata geçirmeliyiz" ifadesini kullandı.

Paylan, seçim tarihi tartışmalarına yönelik bir soruya, "Elbette çok büyük yaralandık ama yurttaşlarımız bir an evvel bu vicdansızlardan kurtulmak istiyor. Seçimler ne erkene alınmalı ne de ötelenmeli. Seçim tarihi bellidir. Yüksek Seçim Kurulu da çok rahat biçimde ülkemizi seçimlere hazırlayabilir. Artık, 1930, 1940, 1950'nin şartları yok. Elektronik çağdayız. Deprem bölgesinden göç eden milyonlarca vatandaş var ve bunların kayıtları çok rahat tutulabilir." karşılığını verdi.