HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, seçim ittifakları ile ilgili olarak, "Her türlü ittifak görüşmesine açığız" dedi

HDP’li Sancar: Her türlü ittifak görüşmesine açığız

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Her türlü ittifak görüşmesine açığız ama bu görüşmeleri açık yürüteceğiz ve eşit muhataplık prensibinin mutlaka uygulanmasını isteyeceğiz" dedi. Sancar ayrıca, milletvekilliklerinin düşürülmesi yönündeki uygulamalara ve kayyum atamalarına karşı Türkiye'nin farklı noktalarından Ankara'ya yapacakları yürüyüşün detaylarını açıkladı

Beraberindeki milletvekilleriyle sivil toplum örgütleri ve bazı siyasi partilere yaptığı ziyarette gazetecilere açıklama yapan Sancar, demokratik siyaset mücadelesini büyüterek, yürüteceklerini belirterek, özgürlüğü ve demokrasiyi herkes için istediklerini söyledi.

HDP'nin demokratik siyaset zemininde kararlı mücadelesini sürdüreceğine işaret eden Sancar, "Demokratik siyaset zemininin dışında HDP hiçbir yerde olmayacaktır. Bizim varoluş zeminimiz demokratik siyasettir. Mücadele yöntemlerimiz meşru demokratik yöntemlerdir" dedi.

ANKARA'YA YAPACAKLARI YÜRÜYÜŞ

Sancar partisince yapmayı planladıkları yürüyüşe değinerek, "Şehirlerarası yollarda yaya yürümek gibi bir tercihimiz yok. Esas itibariyle seçilmişlerimiz bu yürüyüşe katılacak. İki noktadan başlatacağız biri Edirne, biri Hakkari, son nokta Ankara'da buluşacağız. Ben Hakkari'de başlangıçta bulunacağım. Pervin Buldan da Edirne'de başlangıcı yapacak” ifadelerini kullandı.

SEÇİM İTTİFAKLARI

Gazetecilerin seçim ittifaklarına yönelik sorusuna ise Sancar, şu yanıtı verdi:

"Seçimlere dönük ittifakların daha anlamlı konuşulabilmesi için seçimin gündeme gelmesi gerekiyor. Bu konuda söylediğimiz iki şey var. Bütün ittifak görüşmelerini şeffaf yürüteceğiz. Her türlü ittifak görüşmesine açığız ama bu görüşmeleri açık yürüteceğiz ve eşit muhataplık prensibinin mutlaka uygulanmasını isteyeceğiz. Kim kiminle hangi çerçevede ittifak görüşmesi yapacaksa herkes birbirini eşit muhatap olarak kabul edecektir."

AA