HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, Ağrı’da PCR testi sıkıntısı yaşandığını ve test sonuçlarının bir hafta 10 günde çıktığını açıkladı. Taşdemir, Ağrı'da vaka sayıların hızla arttığına da dikkat çekti

HDP'li Taşdemir: Ağrı'da test sonuçları bir hafta, 10 günde çıkıyor

OKTAY EVSEN

HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, Ağrı’da vaka sayılarının hızla arttığını belirterek Ağrı’da test sıkıntısı yaşandığına dair yurttaşlardan şikayetler aldığını açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan HDP’li Taşdemir, Ağrı’da PCR testi sıkıntısı yaşandığını ve test sonuçlarının bir hafta 10 günde çıktığını ifade etti.

Taşdemir, PCR testlerinin daha hızlı ve daha yaygın yapılabilmesi için koşulların sağlanması gerektiğini vurgulayarak, “Sağlık personeli ve tıbbi cihaz eksiği olan kentte özellikle göğüs hastalıkları uzmanı ve tomografi cihazı eksikliğinden kaynaklı sıkıntı yaşanıyor. Merkez ve ilçelere doktor, sağlık personeli ve tıbbi cihaz takviyesi sağlanmazsa can kayıplarının önü alınamaz” dedi.

YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİ YETERSİZ

Ağrı’nın sağlık altyapısı en zayıf olan kentlerden biri olduğunu ve buna rağmen bir tedbir alınmadığını da belirten Taşdemir’in açıklamasında şu ifadeler de yer aldı:

“Nüfusu 550 bine yaklaşan kentte henüz bir pandemi hastanesi hazırlanmış değil. Yatak kapasitesi ve yoğun bakım ünitelerinin yetersiz olduğu ilde yaygın test, hızlı tanı, uygun tedavi ve karantina uygulamalarında da sıkıntılar artmaktadır. Ağrı merkez ve tüm ilçelerde acilen sağlık altyapısının güçlendirilmesi, bir pandemi hastanesinin hazırlanması, sağlık personeli, test ve tomografi eksiği giderilerek salgınla gerçek bir mücadele dönemine girilmesi gerekmektedir.”