Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP’li Taşdemir hakkında soruşturma başlatıldı.

HDP'li Taşdemir'e soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, HDP Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan soruşturma başlatıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün katıldığı bir televizyon programında Gara bölgesine giden HDP'li vekilin Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir olduğunu açıklamıştı. HDP'li Taşdemir, Soylu'yu "Bunun kocaman bir yalan ve iftira olduğunu göstereceğiz" ifadeleriyle yalanlamıştı.

Soylu'nun açıklaması sonrasında harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Taşdemir hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, konuya dair şu açıklamayı yaptı:

"20.02.2021 tarihinde ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan programda, PKK/KCK silahlı terör örgütü mensuplarının bulunduğu ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından operasyon yapılan Irak’ın Gara bölgesine gittiği açıklanan Halkların Demokratik Partisi 27. Dönem Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir hakkında, yapılan açıklamalar ihbar kabul edilerek 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 314/2 maddesi kapsamında Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak suçundan soruşturma başlatılmıştır."

SOYLU NE DEMİŞTİ?

A Haber'de "Gündem Özel" programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şunları söylemişti:

"Onu arıyor diyor ki 'Ben terör örgütüne katılmak istiyorum, sizin telefonunuzu bana verdiler. Söylediği cümle şu 'Benim başımı belaya mı koyacaksın, telefonda böyle şeyleri konuşma, şuraya gel.' Onun evinde biraz kalıyor ve ardından onun yol göstermesiyle terör örgütüne katılıyor. Zaten birçoğunun böyle olduğunu bu yöntemlerle ya ilçe başkanları ya il başkanları il yöneticileri ya belediye başkanları ya belediye meclis üyeleri, bunlarla beraber, açık alan yapılanmalarıyla bunu gerçekleştiriyorlar. Ardından Gara'da eğitimlerini alıyor. Bazen Mahmur'a gidiyor bazen geliyor. En nihayetinde Gara'dan Mahmur'a gidileceği söyleniyor. Sivil kıyafetli olan ve birkaç zamandır da orada kaldığını gördüğü birisiyle beraber arabaya biniyorlar Gara'da. İşte ne kadar kaldığını söyledikten sonra yanındaki 'Bunu tanıdın mı?' diyor. 'Hayır tanımadım.' diyor. 'Bu Dilan Dirayet Taşdemir.' diyor. HDP Ağrı Milletvekili. Gara'ya geliyor. Gara'da kaldıktan sonra Mahmur'a geçiyor. Mahmur'a da bu arabayla beraber gidiyorlar."

İHA