HDP'li Temelli'den erken seçim çağrısı

AKP- MHP iktidarının yıkım aşamasına gelindiğini belirten HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Niye geri çekilelim, üzerine gidelim. Bu iktidardan kimse memnun değil” diyerek seçim çağrısını yineledi.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, HDP kurmayları erken seçimi “muhalifler için fırsat” olarak değerlendirirken, iktidarın meşruiyetini kaybettiğini ve çoğunluğu yitirdiğini düşünüyor. Seçime gittiğinde iktidarın kaybedeceğini belirten HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, açıkladıkları deklarasyon, “Üçüncü Yol” siyaseti, “erken seçim” çağrısı, muhalefetin birlikteliği ve iktidarın meşruiyeti konularında açıklama yaptı.

'SON 1 KİŞİ KALANA KADAR DİRENECEĞİZ'

19 Ağustos günü üç büyükşehir belediye başkanımızın yerine kayyum atanmasıyla gerçekleşen siyasi darbe sonrası da direnişimizi yükselttik diyen Temelli,"Sine-i millet tartışması, biraz hafızamızı tazelersek, 2016 yılında önümüzdeydi. 4 Kasım 2016 siyasi darbesinden sonra çok hızlı bir şekilde birçok konuyu tartıştık ve hatta 6 Kasım 2016 tarihindeki toplantımızdan sine-i millet tartışması önemli bir başlıktı. Bununla ilgili tartışmamıza dair demiştik ki, ‘halkımıza gideceğiz, soracağız ve her birlikte tartışacağız.’ Öyle de yaptık. Ve süreç o boyunca Meclis’teki genel kurul çalışmalarına katılmadık. Tüm kesimlere gittik, hepsinden öte halkımızla buluştuk ve konuştuk. O zaman şöyle bir karar çıktı; Hayır, çekilmiyoruz, direniyoruz ve son bir kişi kalana kadar direneceğiz" şeklinde konuştu.

'SİNE-İ MİLLET HDP İÇİN SEÇENEK OLMAKTAN ÇIKTI'

Sine-i millet tartışmalarını sonlandırmanın gerekliliğine inanarak ve bir toplantı yaparak tutum metnimizi kamuoyuyla paylaştıklarını dile getiren Temelli, "Çeşitli yapılarla görüştük, yine kamuoyu çerçevesinde birçok görüşme gerçekleştirdik. Bir araştırma bile yaptırdık. Ortaya çıkan tablo 2016 yılı kararımız konusunda bir ortaklaşma şeklindeydi. Eğer sine-millet tartışmalarımızı sonlandırmazsak -iyi niyetli yaklaşanları bir kenara koyarak söylüyorum aslında HDP’yi belli bir tartışma içine sıkıştırmak, HDP’nin direniş mücadele gücünü zayıflatmak için belli mihverler harekete geçiyor. Bu da bir gerçeklik ve bunu biliyoruz.

Başlı başına HDP’den kurtulmak isteyen bir iktidar var, birçok kesim var. Birçok konu HDP’ye yönelik psikolojik savaş aracına dönüşebiliyor. Algı yönetimi aracına dönüşebiliyor. Ama yine altını çizerek diyorum sine-i millet tartışmasını iyi niyetle ele alan, ‘acaba ne yapabiliriz, daha güçlü mücadele nasıl verebiliriz’ şeklinde yaklaşan kesimlerde oldu ve hepsini bir arada değerlendirdik" dedi.