HDP’nin YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, "Adıyaman AKP il başkanının kardeşlerinin, jandarma görevlileri eşliğinde açık oy kullandığını tespit ettik" açıklaması yaptı.

HDP'li Tiryaki: AKP'liler jandarma görevlileri eşliğinde açık oy kullandı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Seçim Koordinasyon Merkezi Sözcüsü ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, parti genel merkezinde basın açıklaması yaptı.

Artı Gerçek'ten Oğulcan Özgenç'in haberine göre, hukuka aykırılıkları gün boyu paylaşacaklarını belirten Tiryaki, “Partimiz her kenti, her ilçeyi takip ediyor. Türkiye tarihinin en kritik seçimini yaşıyoruz. Oy kullanma işlemleri devam ediyor. Türkiye halklarına oy kullanmak üzere çağrı yapıyoruz. Ayrıca, seçimde görevli her bir resmi görevliyi adil bir seçim gerçekleşmesi adına görevlerini yapmaya, iktidarın emir eri gibi davranmamaya ve bu konuda net bir tutum almaya davet ediyoruz. Unutulmasın ki halkın demokratik iradesine gölge düşürecek her işlem ileride adli soruşturmaya konu olacaktır” dedi.

Tiryaki, seçim güvenliğine ilişkin sözlerine şunları ekledi: “Seçim yasaklarını ihlal eden ve devlet kurumlarının gücünü Erdoğan lehine propagandaya çeviren Fahrettin Altun ve Savcı Sayan başta olmak üzere tüm saray ile ilgili suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna iletiyoruz. 15 Mayıs’ta Türkiye’nin bağımsız yargıya kavuşmasıyla gerekli soruşturmaların yapılacağına dair inancımız da tamdır.”

"JANDARMA EŞLİĞİNDE AÇIK OY KULLANDIRIYORLAR"

Tiryaki, şimdiye kadar ulaştıkları hukuka aykırılıkları paylaştığı konuşmasından satır başları şöyle:

“Sandık ve okullarda görevli polis memurlarının 142 nolu belgeyi sandık görevlilerine teslim etmediğine dair duyumlar aldık. Bu açıkça hukuka aykırı. Yeşil Sol Parti seçmeni olduğunu düşündüğümüz yaklaşık 2 bin kişinin Vatan Partisi’nin sandık görevlisi olarak yazıldığını öğrendik. Bu yurttaşlarımızın hiçbirisinin bu konuyla ilgili bir bilgisi yok. Bu işlemlere imza atan Vatan Partisi’nin yerel yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunacağız.

"MARDİN’DE İKİ KİŞİ YARALANDI"

Urfa’nın Siverek ilçesinin Çinhisar mahallesinde açık oy kullanıldığını tespit ettik. Bunun için gerekli hukuksal girişimlerde bulunduk. Ayrıca savcılıklara suç duyurusunda bulunacağız. Adıyaman Kahta’ya bağlı Eskitaş köyünde AKP il başkanının kardeşleri jandarma görevlileri eşliğinde açık oy kullandırıldığını tespit ettik.

Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı bir mahallede AKP’liler topluca oy kullanmak istedi. Duruma müdahale eden müşahitlere AKP’li adayın yakınlarından oluşan onlarca kişilik grup müşahitlere fiili saldırıda bulundu. Saldırı esnasında iki arkadaşımız yaralandı.”