HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, sokağa çıkma yasakları ve operasyonları eleştirmek için Meclis kürsüsüne bazukayla çıktı.

HDP'li vekil Meclis kürsüsünden topladıkları bazuka ve mühimmat parçalarını gösterdi

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, kolluğun Kürt illerindeki yerleşim yerlerinde süren operasyonlarını Meclis'te kürsüye taşıdığı roketatar, bazuka ve mühimmat parçalarıyla eleştirdi.

"BİZE SIKILAN MERMİLERDE MKE YAZMIYOR"

Fişek ve şarapnel parçalarını AKP milletvekillerine gösteren Aslan, "Bunları sokaklardan, evlerden, camilerden topladık. İyi bakın, bunlar sürekli milletvekillerine, bize sıkılan biber gazlarının fişekleri. Dolu olsa size sıkacaktım, ama bize sıktıkları için boş. MKE yapımı mermi kovanları. Ama bize sıkılan mermilerde MKE yazmıyor. Kayıt dışı kurşunlar bunlar. Bu kirli savaş bir an önce bitsin. 80 milyonu temsil eden 550 akıl bu sorunu çözmeye yeter" dedi.

Bunun üzerine söz alan AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, PKK'den ele geçirilen patlayıcıların 10 tonu bulduğunu belirterek, "Aynı malzemelerle bütünüyle farklı bir senaryo anlatmak mümkün. 'İçinde gaz olsa sıkardım' dedi. Acaba gizli fantezisi mi diye düşünüyorum" dedi.

hdp-li-vekil-meclis-kursusunden-topladiklari-bazuka-ve-muhimmat-parcalarini-gosterdi-97191-1.