HDP milletvekilleri, cezaevlerindeki hak ihlalleri ve hukuksuzluklara karşı Meclis'ten Adalet Bakanlığı'na yürüyüş gerçekleştirdi. "Tecride Sessiz Kalma", "Hasta Tutsaklar Serbest Bırakılsın" pankartlarının taşındığı yürüyüşte HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, "Şu ana kadar 120 mahpusun infazı yakılmış durumda. Cezaevlerindeki hukuksuzluklarla ilgili Adalet Bakanı'yla görüşüp fikirlerimizi anlatmak istiyoruz" dedi.

HDP’li vekiller Meclis’ten Adalet Bakanlığı’na yürüdü: Hasta tutsaklar serbest bırakılsın

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gup Başkanvekilleri Hakkı Saruhan Oluç ve Meral Danış Beştaş, beraberindeki bir grup HDP milletvekiliyle, cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri ve hukuksuzluklara karşı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) Adalet Bakanlığı'na yürüdü.

Meclis'te düzenlenen basın toplantısında konuşan Oluç, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşmek istediklerini dile getirdi.

"Tecride Sessiz Kalma", "Hasta Tutsaklar Serbest Bırakılsın" pankartlarının taşındığı yürüyüşte Oluç şunları kaydetti:

"Hasta mahpuslar meselesi vahim bir duruma ulaştı. Şu anda 604'ü ağır, bin 600 civarında hasta mahpus bulunuyor. 9 ay içinde 62 mahpus cezaevlerinde hayatını kaybetti. Bir başka sorun ise infaz yakmak meselesi. Cezaevlerindeki kurullar, onlarca yıl hapis yatmış mahpusların infazlarını yakıyor, dışarıya çıkmalarını engelliyor. Şu ana kadar 120 mahpusun infazı yakılmış durumda. Cezaevlerindeki hukuksuzluklarla ilgili Adalet Bakanı'yla görüşüp fikirlerimizi anlatmak istiyoruz. Acil önlemler alınmasını istiyoruz. Tecrit meselesi de başka bir konu. İmralı'da yatanlara hukuk dışı, uluslararası anlaşmalara aykırı olarak insanlık dışı bir tecrit uygulanıyor. Bu konuları dile getirmek için Adalet Bakanlığı'na yürüyeceğiz."

Oluç, randevu alıp almadıklarına ilişkin bir soruya ise "Randevu almadık, almak gerektiğini de düşünmüyoruz." cevabını verdi.