Ankara 75'inci Asliye Ceza Mahkemesi, HDP Milletvekilleri Hüda Kaya ile Ömer Faruk Gergerlioğlu'na 'terörist' diyerek hakaret ettiği gerekçesiyle iktidara yakın gazeteci Cem Küçük hakkında açılan davada gerekçeli kararı açıkladı. Küçük, 6 bin 620 lira adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Küçük 5 yıllık denetim süresinde yeni bir suç işlediği için hükmün açıklanmasını geri bırakmadı.

HDP'li vekillere 'terörist' diyen Cem Küçük hakkında gerekçeli karar açıklandı

İktidara yakınlığıyla bilinen Cem Küçük hakkında, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na 16 Şubat 2021'de katıldığı bir televizyon programında 'terörist' diyerek hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada karar çıktı.

halktv.com.tr'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre; yargılamayı yapan Ankara 75'inci Asliye Ceza Mahkemesi gerekçeli kararında Küçük'ün 6 bin 620 lira adli para cezasına çarptırıldığını açıkladı. Mahkeme, Küçük 5 yıllık denetim süresinde yeni bir suç işlediği için hükmün açıklanmasını geri bırakmadı.

Yargılamayı yapan mahkeme gerekçeli kararında, Gergerlioğlu ve Kaya’nın milletvekili olduklarını, dolayısı ile kamu görevi yürüttüklerini hatırlatarak “Terörist ifadesi hakaret mahiyetinde. Katılanların, onur, şeref ve saygınlıklarını zedeleyecek nitelikte” denildi.

ADLİ PARA CEZASI ALDI

Mahkeme, Cem Küçük’ün 331 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Anılan süre 6 bin 620 TL olarak hesaplandı. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına da yer olmadığına karar verdi. Buna gerekçe ise, Küçük’ün 5 yıllık denetim süresinde davaya konu suçu işlemesi oluşturdu.

NE OLMUŞTU?

Cem Küçük, 13 askerin yaşamını yitirdiği Gare operasyonunu eleştiren HDP'li Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu'na yönelik “Hüda Kaya diye bir terörist milletvekili var… Bakın çok net söylüyorum. Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu teröristtir. Bunlar, biri kravat diğeri başörtüsü olan teröristtir. Bana istedikleri kadar dava açabilir bu iki terörist milletvekili” demişti.

Bu sözler üzerine iki milletvekili adına 17 Şubat günü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuş, savcılık yürüttüğü soruşturma sonrası Küçük hakkında “sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” suçlaması ile dava açmıştı.

Cem Küçük ise sözlerinin hukuka uygun olduğunu öne sürmüştü.