Gazeteci İsmail Saymaz, görüştüğü bir HDP’li yöneticinin, Demirtaş’ın son açıklamaları ardında, “Demirtaş, bu şekilde devam ederse parti dışına itilir” yorumu yaptığını aktardı.

HDP’li yönetici: Demirtaş, bu şekilde devam ederse parti dışına itilir

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Mersin saldırısı ardından yaptığı açıklamaları değerlendirilen HDP’li bir yönetici, “Demirtaş, bu şekilde devam ederse parti dışına itilir” dedi.

Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, bugünkü yazısının, “Demirtaş'ın PKK'ya resti HDP'de nasıl karşılandı?” başlıklı bölümünde, Demirtaş’ın açıklamaları ve yansımaları hakkında yazdı.

Demirtaş’ın dün yaptığı açıklamayı “Bir adım geri çekilme” diye yorumlayan Saymaz, “Doğrusu, bu hamleyi beklemiyordum” dedi.

“Oysaki Demirtaş, bir gün önceki paylaşımlarında hem PKK’yı hem de HDP’yi eleştirmişti. ‘Ayrışma’ varsayımı bu eleştirilerden kaynaklanıyordu” diyen Saymaz, “Kaldı ki HDP’nin iç kamuoyu da Demirtaş’ın çizgisini benden farklı okumuyor” ifadelerini kullandı.

Saymaz, örnek verdiği HDP’li bir yöneticinin “Demirtaş’ın HDP’den ayrı ve bir adım önde görünmesinden rahatsızlık duyulduğunu” vurguladığını aktardı ve söz konusu kişinin şunları söylediğini yazdı:

“Demirtaş, bu şekilde devam ederse parti dışına itilir. Cezaevinden çıktığında bir panele bile sokmazlar. Hiçbir yerde konuşamaz. Bugünkü ruh hali böyle.”

Saymaz, yazısını şöyle sonlandırdı:

“HDP’li yönetici, Demirtaş’ın geçen nisan ayından beri PKK’ya karşı açıkça tavır aldığını ve bu tutumunu cezaevine giden HDP’lilere de açıkladığını kaydederek, ‘Çok cesur bir hamle. Ama büyük risk aldı’ diyor.”