HDP Milletvekili Ali Aslan kendini Hasankeyf’e zincirledi

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, dinamit benzeri patlayıcılarla yıkımın yapıldığı Hasankeyf’te kendisini bir kayaya zincirledi.

“Hiçbir müzede hiçbir tarihi mekânda flaş dahi çekilmesine izin verilmezken, doğru dürüst bir fotoğraf çekilmesine izin verilmezken, buradan dinamitlenmesi akılların, vicdanların, zihinlerin alacağı bir olay değildir” diyen Aslan, “Patlayıcı kullanımadı” diyen resmi makamların ‘yalan beyan’da bulunduğunu belirtti.

HDP’li vekil, “Diyorlar ki, patlayıcı madde kullanılmamış… Peki, görüntüler çocukların patlattığı balonlar mı? Bu görüntüleri izleyince inanamadım. IŞİD’in Palmira’ya yaptığı tarihi katliama benzettim” diye konuştu.

Aslan, şöyle devam etti: “Dinamitlenecek, yakılacak yerler varsa önce bizim bedenimizi ezmeleri gerekiyor. İnsan kimliğimle buradayım. Bölge insanı olarak buradayım. Bütün doğa tarih kültür severleri Hasankeyf’in çığlığına davet ediyorum. Bizim bu talana bu yok oluşa ‘Dur’ dememiz gerekir. Resmi makamlarda bundan vazgeçmesi lazım.”

Vali: Kayaları dağcılar düşürüyor
Hasankeyf’te riskli kayaların düşürülmesinin hiçbir patlayıcı kullanılmadan, dağcılar tarafından yapıldığını savunan Batman Valisi Ahmet Deniz ise, şu ifadeleri kullandı: “Bunlar kontrollü bir şekilde uzmanlarımızın ve bilim heyetinin denetiminde hiçbir patlayıcı kullanılmaksızın tamamen dağcılar vasıtasıyla düşürülüyor. Mağaraların bir kısmı dolgu yapılarak iyileştiriliyor. Buralarda da birtakım dezenformasyonlar, çürümeler var. Tamamen tarihi dokuya zarar vermeden çalışmalar devam ediyor.”