Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP'nin 4.Olağan Kongresi hakkında soruşturma başlattı.

HDP'nin 4.Olağan Kongresi hakkında soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP'nin 4.Olağan Kongresi hakkında soruşturma başlattı.

Başsavcılık, kongrede Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının kullanıldığı slaytın gösterilmesi üzerine soruşturma başlattığını açıkladı.

Slayt gösterisini hazırladıkları tespit edilen 15 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği ve 14'ünün gözaltına alındığı bildirildi.

BAHÇELİ ÇAĞRI YAPMIŞTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, hafta sonu düzenlenen HDP kongresi için soruşturma çağrısı yapmıştı.

Bahçeli şunları söylemişti: "Hafta sonunda PKK'nın yan kolu HDP'nin 4'üncü kongresi yapılmış, yaşanan rezillikler vicdanları rahatsız etmiştir. Üstü HDP, altı PKK olan kongre ortamında İstiklal Marşı okunmamış, teröristlere saygı duruşunda bulunulmuştur. Fren tutmayan eş başkan hendek ve barikat terörüne atıf yapmıştır. CHP'nin Serok partine üst düzey temsilci göndermeleri, parti kuracağı söylenen bir eski bakanın mesaj göndermesidir. HDP'nin CHP'ye yönelik siyasi nikahımızı ulu orta ilan edelim çağrısı duyulmuştur. Serok Ahmet'in PKK özlemi, Babacan'ın HDP sevdası, Kılıçdaroğlu'nun bölücülük arayışı vatana ihanettir. Bunlardan ne köy olur ne kasaba. Cumhuriyet Savcıları HDP'nin bölücü kongresi için tahkikata başlamalıdır. Herkes aklını başına alsın. Bu ülke sahipsiz değildir."

hdp-nin-4-olagan-kongresi-hakkinda-sorusturma-baslatildi-692806-1.