HDP tarafından AYM'ye sunulan ek savunma, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na tebliğ edildi.

HDP’nin AYM’ye verdiği ek savunma, Yargıtay Başsavcılığı’nda

Kapatma davasında HDP tarafından 25 Kasım’da Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) verilen ek savunma, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na tebliğ edildi.

Tutuklu milletvekili Semra Güzel’in dosyasına ait beş klasörlük yeni belgelerin Yargıtay tarafından AYM’ye gönderilmesi üzerine yapılan ek savunmada HDP, dosyadaki belgelerle kapatma davasının bir ilgisinin bulunmadığını bildirmişti.

Yargıtay tarafından AYM’ye gönderilen ek belgelerin, PKK kamplarında Abdullah Öcalan tarafından yapılan konuşmaları ve örgüt yöneticilerinin konuşmalarını içerdiğini bildiren HDP’nin ek savunmasında şunlar kaydedilmişti:

“Tercüme evrakının ya da ses kayıtlarının HDP ile ve kapatma davası ile hiçbir bağı bulunmamaktadır. Dolayısıyla bu kayıtlara dair müvekkil parti adına bir savunma sunma gereği de bulunmamaktadır. Bununla birlikte tekraren, bütünüyle örgütün kırsal kadroları üzerinde yakalanan ve eğitim materyali olduğu anlaşılan bu kayıtların yerel soruşturma dosyasından HDP kapatma dosyasına nasıl dahil edildiğini bir ölçüde sorgulamak gerekmektedir. Soruşturmaların ne adı geçen milletvekillerinin yürüttükleri siyasi faaliyet ile ne de kapatılması istenen HDP ile doğrudan veya dolaylı hiçbir ilişkisi yoktur. Önceki savunmalarımızda belirtilen ve Yüksek Mahkemece doğrudan göz önünde bulundurulacak nedenlerle davanın reddine karar verilmesini talep ederiz.”