HDP’nin 'Demokrasi Nöbeti' İzmir’de

NAMIK ALKAN

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyeleri’ne kayyum atanmasından sonra bu illerde başlattığı demokrasi nöbeti İstanbul ve İzmir’de de başlatıldı. HDP bir süre önce “Demokrasi Nöbetlerini” İstanbul ve İzmir’e de taşıma kararı almıştı. HDP’nin İzmir’de başlattığı demokrasi nöbeti polis ablukası altında gerçekleşiyor.

Hafta içinde Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde başlatılan demokrasi nöbetine İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Muş Milletvekili Şevin Coşkun, Iğdır Milletvekili Habip Eksik ve İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu katılıyor.

Güvenlik güçlerinin yoğun önlem aldığı demokrasi nöbeti polis ablukası altında gerçekleştirilebildi. Polis yurttaşlarla nöbetteki milletvekillerinin bir araya gelmesini önlerken gazetecilerinde görüntü almasına engel oluyor.

hdp-nin-demokrasi-nobeti-izmir-de-629940-1.

HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, demokrasi nöbetinde yaptığı konuşmada, "İstanbul'da seçimleri kaybetmenin öfkesini Mardin, Diyarbakır, Van'dan çıkarmaya çalışıyorlar. Seçilmiş vekillere dava açıp vekilliklerine son vermek istiyorlar. Biz bu zulmü, yasaklanan grevlerden, kadın eylemleri önündeki barikatlardan, doğanın yağmalanmasından, tek adamın iki dudağı arasından biliyoruz. Saray yıkılana kadar, özgür ve demokratik toplum kurulana kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Iğdır Milletvekili Habip Eksik de "Halkla aramıza set çekemezsiniz, suç işliyorsunuz. Yolsuzluk, hırsızlık yapanın, tacizcinin peşine düşün. Biz kayyum zulmüne karşı anayasal bir eylem gerçekleşiyoruz. Kimsenin basını engellemeye hakkı yok, özgür basın sonuna kadar gerçeği yansıtmak için çabalayacak, siz ne yaparsanız yapın" diye konuştu.

SOKAKLARDA BİLDİRİ DAĞITIMI

HDP İzmir İl Örgütü dün de milletvekillerinin katılımı ile Konak ve Kemeraltı’nda bildiri dağıtımı gerçekleştirdi. HDP’lilerin bugün de Karşıyaka’da milletvekillerinin katılımı ile bildiri dağıtacakları ve saat.17-19 arası da Türkan Saylan Kültür Merkezi önündeki nöbetlerine devam edecekleri öğrenildi.