Ankara'ya yürüyüşle başlayan HDP Demokratik Mücadele Programı'nın ikinci aşaması belli oldu. Halklar ve İnançlar, Adalet, İş-Aş, Gençlik ve Ekoloji buluşmaları yapılacak

HDP'nin Demokratik Mücadele Programı: Demokrasi buluşmaları başlıyor

BİRGÜN/ ANKARA

Belediyelerine kayyum atanan, milletvekilleri ve belediye başkanlarının aralarında bulunduğu çok sayılı üyesi tutuklanan HDP, Ankara'ya yürüyüşle ilk aşaması tamamlanan Demokratik Mücadele Programı'nın ikinci aşamasına başlıyor.

Merkez Yürütme Kurulu toplantısında kararlaştırılan programa göre, programın ikinci aşamasında Halklar ve İnançlar, Adalet, İş-Aş, Gençlik ve Ekoloji alanında mücadele yürüten çeşitli gruplarla görüşmeler yapılacak.

HDP Sözcüsü Ebru Günay, Hatay'da yakın zamanda ilk buluşmanın yapılacağını ifade ederek, "Demokrasi mücadelesini büyüteceğiz. Hatay’da yapacağımız Halklar ve İnançlar Buluşması birlikteliğin, çoğulculuğun önemine dikkati çekecek. Türkü, Kürdü, Arabı, Ermenisi, Süryanisi, Sunnisi, Alevisi, Hristiyanı, Ezidisi, inanmayanı ile halklar ve inançlar bahçesi olan partimizin bu buluşma ile kutuplaştırıcı zihniyete karşı birlikteliği sarmalayacak bir tutkal görevi göreceğini düşünüyoruz” dedi.

HER KESİMLE BİRLİKTE OLACAĞIZ

İşçilerle, gençlerle ve birçok kesimle daha buluşacaklarını dile getiren Günay, "Kıdem tazminatına karşı gaspın yeniden gündeme geldiği, güvencesiz çalışma yelpazesinin genişletildiği ve sermayeye yeni peşkeş paketlerinin hazırlandığı bugünlerde emeğin hakkını savunacak İş-Aş Buluşması, Demokrasi Buluşmalarının omurgası niteliğindedir. Ayrıca milyonlarca genç, güvencesiz koşullarda çalışıyor. ‘Z kuşağı’ ile ilgili tartışmalar tüm mecraları sardı. Bu nedenle İstanbul’da büyük bir ‘Gençlik Buluşması’ yapacağız. Başka bir temamız ise ekolojidir. Her konuda mücadele edenlerle birlikte olacağız" ifadelerini kullandı.