Diyarbakır'da HDP'nin gençlik kongresinde 'örgüt propagandası' yaptıkları suçlamasıyla 16 kişi gözaltına alındı.

HDP'nin Diyarbakır'daki Gençlik Kongresinde 16 kişi gözaltına alındı

HDP Gençlik Meclisi'nin 3. Olağan Kongresi, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın da katılımıyla Diyarbakır'da bir düğün salonunda gerçekleştirildi.

Kongrede, Sancar'ın yanı sıra DBP Eş Genel Başkanı Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve Gençlik Meclisi üyesi Esengül Kılıç da konuşma yaptı.

Esengül Kılıç, "2021 yılında AKP-MHP faşizmi yenildi, 2022 yılı AKP-MHP faşizmini yıkma yılı olacak. Bunu biz gençler yapacağız. Gençlik Meclisi Sözcümüz Betül Ünsal ve yürütme kurulu üyeleri ve meclis üyeleri tutuklular. Bizleri böyle sindireceklerini sananlar aslında en büyük hayal kırıklığını yaşadılar ve yaşamaya devam edecekler" dedi.

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ise, "Gençler kirli politikalara boyun eğmez" mesajı verdi ve özetle şunları kaydetti:

"Bugün zulme, faşizme ve baskıya karşı gençleri korkutmaya çalışanlar, gençler üzerinde kirli politikalar yürütenler bu salonun kararlılığına baksınlar. Gençler burada bir arada, faşizmi yıkmak için bir aradalar. 1990’lardan bu yana baskı, kaçırma ve zulüm politikalarıyla gençleri sindirmeye çalışıyorlar ama gençler hiçbir zaman diz çökmedi, boyun eğmedi."

SANCAR: GENÇLİK DİMDİK AYAKTA

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sanca ise, "Direnen gençler sizleri canı gönülden selamlıyorum" diyerek başladığı konuşmasında gençliğin hiçbir dönemde 'taviz vermediğini' ve 'teslim olmadığını' söyledi. Sancar, şunları kaydetti:

"Gençlik dimdik ayakta. Umut dimdik ayakta. Bu söz boş bir söz değildir. Siz genç yoldaşlarımızı, Gençlik Meclisi yönetici ve üyelerimizi sindirmek, korkutmak ve mücadeleden alıkoymak için başvurmadıkları kirli yöntem kalmadı. Kaçırmalar, gözaltına almalar, ajanlık teklifleri, ölüm tehditleri tek tek uygulandı gençlere. Gençler, Gençlik Meclisi yöneticileri ve üyeleri ve bütün gençler buna asla aldırmadılar. Taviz vermediler, teslim olmadılar. İşte buradalar, cevabı buradan veriyorlar."

Sancar, "Demokrasi İttifakı’nın öncüsü gençler ve mücadeleleri olacaktır" mesajı verdi.

Konuşmaların ardından HDP Gençlik Meclisi’nin Yürütme Kurulu da seçildi.

16 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kongrenin sona ermesiyle birlikte gözaltılar da geldi. HDP Gençlik Meclisi üyesi 16 kişi, 'örgüt propagandası' suçlamasıyla gözaltına alınarak Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.