Üç program halinde ekonomi vaatlerini açıklayan HDP: Asgari ücret vergiden muaf 3 bin lira olacak. Kamu çalışanlarına bin lira zam yapılacak

HDP’nin ekonomi vaatleri

24 Haziran seçimi için hazırlanan ekonomi bildirgesini açıklayan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, asgari ücretin vergiden muaf net 3 bin lira olacağını, tüm kamu çalışanlarına bin lira zam verileceğini, tarım desteklerinin yüzde 100 artırılacağını, en düşük emekli gelirinin 3 bin lira yapılacağını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan ve İstanbul milletvekili adayı Erol Katırcıoğlu’nun katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, HDP’nin 24 Haziran seçimi için hazırlanan ekonomi bildirgesini açıkladı.

5 yıla yapılan program
Önce 2 yıllık geçiş programıyla hızla iyileştirme ve 5 yıla yayılan iktisadi düzenleme planı hazırladıklarını anlatan Temelli, hedeflerini ‘Hakça Dağıtım Programı’, ‘Sosyal Haklar Programı’ ve ‘Borçsuz Yaşam Programı’yla hayata geçireceklerini dile getirdi.

Temelli, ‘Hakça Dağıtım Programı’ kapsamında asgari ücretin vergiden muaf net 3 bin lira olacağını, tüm kamu çalışanlarına bin lira zam verileceğini, tarım desteklerinin yüzde 100 artırılacağını, en düşük emekli gelirinin 3 bin lira yapılacağını ifade etti.

Temelli, “Sosyal Haklar Programı” kapsamında gençlere her ay 500 lira yüklenen “Genç Kart” verileceğini, tüm vatandaşlara nitelikli ve ücretsiz temel kamu hizmetlerinin sunulmasının sağlanacağını, her mahalleye 1 kreş açılacağını, sığınma evlerindeki kadınlara bin lira ödeneceğini, yüzde 40 ve üzeri engellilere bin lira maaş bağlanacağını ve “Borçsuz Yaşam Programı” kapsamında tüketici kredisi ve kredi kartı borçlarının faizlerinin silinerek, uzun vadeli yapılandırılacağını söyledi.


Temelli, 3 programın 416 milyar lira bütçe maliyeti olduğu ve programlar kapsamında 5 yılda 5 milyonu aşkın kişiye istihdam yaratılacağını kaydetti.