Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde HDP tarafından düzenlenen "Özgürlük Yürüyüşü"ne polis müdahalesi gerçekleşti. Polis tarafından darp edilen HDP Iğdır Milletvekilli Habip Eksik Eksik hastaneye kaldırılırken aralarında gazetecilerin de olduğu 20 kişi gözaltına alındı. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Habip Eksik'in ayağının kırıldığını açıkladı.

HDP’nin Hakkari’deki yürüyüşünde polis şiddeti: Milletvekili Habip Eksik'in ayağı kırıldı

HDP, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 9 Ekim 1998’de Suriye’den çıkarılmasıyla başlayan sürecin 24’üncü yılında “Özgürlük Yürüyüşü” düzenlemek istendi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre polis, yürüyüşe engel oldu. Polis müdahalesi sırasında HDP milletvekilleri ve gazeteciler darp edildi. 20’ye yakın kişi de gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Mezopotamya Ajansı muhabiri Mazlum Engindeniz, JINNEWS muhabiri Rabia Önver, HDP İlçe Eşbaşkanı Şoreş Diri de bulunuyor.

MİTHAT SANCAR: HABİP EKSİK'İN AYAĞI KIRILDI

Polis müdahalesi sırasında HDP milletvekilleri Habip Eksik ve Sait Dede, darp edildi. Eksik, çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Twitter'dan yaptığı açıklamayla Habip Eksik'in darp sonucu ayağının kırıldığını açıkladı. Sancar, "Bu saldırı, demokratik siyasete yapılmıştır" dedi.

İSTANBUL’DA DA GÖZALTILAR VAR

Öte yandan Gazete Duvar’dan Ferhat Yaşar’ın haberine göre, HDP, Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Tevgera Jinên Azadî (TJA) TUAY-DER, Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Navenda Çanda Mezopotamyayê (NÇM) ve İstanbul Kürt Enstitüsü bugün “Komploya, tecrite, zindanlardaki işkence sistemine ve hasta tutsakların ölüme terk edilmesine karşı özgürlüğe yürüyoruz” başlığıyla Taksim’de bir yürüyüş çağrısı yaptı.

İstiklal Caddesi’nde yürüyüş yapan HDP Milletvekilleri Ömer Öcalan ve çok sayıda kişi çembere alındı. Kısa süre sonra polis gözaltı aracını İstiklal Caddesi’ne getirdi ve abluka altındakileri gözaltına alındı.