HDP'nin İzmir'deki kayyum protestosuna 6 gözaltı

HDP İzmir İl Örgütü, Kulp ve Karayazı belediyelerine kayyum atamasını protesto etti. Basın açıklamasında 6 HDP'li gözaltına alındı.

HDP'liler, Konak ilçesinin Alsancak semtinde bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yapmak için toplandı. İzmir Milletvekilleri Murat Çepni ve Serpil Kemalbay, 'İrademe Dokunma' yazılı pankart açtığı sırada polis, açıklama yapmalarını engelledi.

Ardından polis kitleye müdahale ederek, Recep Acar, Mustafa Kazak, Ferhat Harun Pehlivan, Hacay Yılmaz, Şerafettin Yetim ve Yurdakul Üstekler'i gözaltına aldı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, gözaltıların ardından polis vekilleri ablukaya aldı. Bu sırada polis aracından “Burada terör propagandası yaptırmayacağız. Esnaf sizin yüzünüzden iş yapamıyor, insanların alana girmesini engelliyorsunuz. Dağılın, gidin esnafımız para kazansın. Otobüs yolu kapalı, sizin yüzünüzden insanlar otobüse binemiyor gidin” anonsu yapıldı.

Vekiller, polisin zor kullanımıyla araçlarına kadar sürüklendi. Gözaltına alınanlar ise sağlık kontörlerinin arından İzmir TEM Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.