Gazeteci İsmail Saymaz, Halktv.com.tr'deki köşesinde HDP'nin yarın saat 11.00'de yapılacak toplantı ile seçim kararını açıklayacağını, parti içerisinde iki ihtimal olduğunu yazdı. Saymaz, "Ya aday göstermeyerek, üstü kapalı şekilde... Ya da 'Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz' diyerek, açıkça destek verilecek. Her halükarda HDP aday çıkarmayacak" diye yazdı.

HDP'nin kararını ne zaman açıklayacağı belli oldu: "Her halükarda aday çıkarılmayacak"
Fotoğraf: AA

Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşe yazısında dün Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen HDP'nin yarın saat 11.00'de yapılacak toplantı ile seçim kararını açıklayacağını yazdı.

Saymaz, "HDP, Kılıçdaroğlu’na destek için aday çıkarmayacak" başlıklı yazısında HDP'nin masasında iki ihtimal olduğunu ancak her türlü Kılıçdaroğlu'na destek açıklanacağı belirtti.

Saymaz, "Ya aday göstermeyerek, üstü kapalı şekilde... Ya da 'Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz' diyerek, açıkça destek verilecek. Her halükarda HDP aday çıkarmayacak" ifadelerine yer verdi.

Saymaz'ın görüşmeye dair kulis bilgilerini de aktardığı yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"Kılıçdaroğlu’nun ziyareti, HDP’de olumlu karşılandı. Cumhur İttifakı tarafından düşmanlaştırılan, kapatma davasıyla siyasi kıskaca alınan, belediyelerine kayyum atanan ve kimi milletvekilleri tutuklanan HDP, meşru bir parti olarak muhatap alındı. Perde arkasında değil, kamuoyu önünde ve şeffaf şekilde kendisiyle ilişki kuruldu.

Kılıçdaroğlu Kürt sorununda çözümün adresi olarak TBMM’yi gösterdi. Bu hem yasal, hem de meşru. Zaten CHP lideri, Çözüm Süreci’nde Kürt sorununun TBMM’de çözülmesini öneriyordu.

HDP, Kılıçdaroğlu’na 'Kurullarımıza danışıp karar vereceğiz' dese de eğilimini ortaya koymuş görünüyor. HDP’de iki ihtimal tartışılıyor. Ya aday göstermeyerek, üstü kapalı şekilde… Ya da 'Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz' diyerek, açıkça destek verilecek. Her halükarda HDP aday çıkarmayacak."